vineri, 11 martie 2016

Mâine seară privim la Orizont


Cu Marian Crișan avem o istorie mai veche. Am dat Luni, filmul lui cu Sișu.
Apoi am dat Rocker tare la Casa Artelor. Sâmbătă seara, la Timișoara, 12 martie 21h, privim la OrizontȘi se va vedea bine, pentru că imaginea e semnată de Oleg Mutu. O ocazie să-i revedeți pe Rodica Lazăr (Ramona, Carmen, Moartea Domnului Lăzărescu), Emilian Oprea (De ce eu?, Autoportretul unei fete cuminți) și Valeriu Andriuță (Occident, După dealuri). No, un thriller fain ardelenesc.


Musai și comunicarea 'ofițială':

Marele Ecran si ROVA FILM va invita sambata, 12 martie, la premiera timisoreana a celui mai recent film al lui Marian Crisan, ORIZONT, un thiller 100% ardelenesc. Proiectia va avea loc la AMBASADA (Str Anton Seiller, nr 2) cu incepere de la ora 21:00! Pretul unui bilet: 10 lei.

"Orizont" spune povestea lui Lucian (Andras Hathazi) și a Andrei (Rodica Lazăr) — soț și soție, care, încercând să își găsească "norocul", preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte și la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Din distribuție fac parte Andras Hathazi, Rodica Lazăr, Bogdan Zsolt, Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu, iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.

"Cu un scenariu inspirat de nuvela 'Moara cu Noroc', de Ioan Slavici, 'Orizont' nu își dorește să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul își propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică", declară regizorul Marian Crișan.

După premiera mondială de la Tallin de la sfârșitul anului trecut, filmul s-a bucurat de cronici elogioase în publicații internaționale importante.

Sub un titlu care face trimitere, în glumă, la "Sunetul muzicii" ("The hills are alive with the sound of murder"), Hollywood Reporter scrie că dilemele morale din Orizont aduc aminte mai degrabă de filmul noir decît de cel de groază, "chiar dacă decorurile te trimit inițial cu gândul la forțele supranaturale din The Shining". "Starea de spirit - angoasa - e în mod evident „împrumutată” din filmele lui Hitchcock, Polanski și Haneke", consideră publicația americană.

"Thrillerul lui Crișan", continuă Hollywood Reporter, "începe ca un film de groază și se încheie într-o notă apropiată de cea a western-urilor moderne. Unde mai pui că arată minunat, grație culorilor șterse, crepusculare pe care directorul de imagine Oleg Mutu, una dintre figurile-cheie ale Noului Val Românesc, le folosește asemenea unui pictor.”

Orizont este produs de Solar Indie Juction, Mandragora Movies și Rova Film cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
Producători: Viorel Sergovici, Bobby Păunescu, Mihai Dorobanţu, Marian Crişan.

Pretul unui bilet: 10 lei
Capacitatea salii: aprox 90 de locuri.
Bilete disponibile la Ambasada și tot acolo înainte de proiecție (dacă mai sunt).

Proiectie realizata cu sprijinul Rova Film si Ambasada.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.