luni, 17 noiembrie 2014

ROCKER: "Hai! Toată lumea în casă, la televizor!!!"

ROCKER DE TIMIȘOARA



Dragostea lui VICTOR, un rocker la 45 de ani, pentru fiul sau, ''DINTE", depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat. 

Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe lîngă legatura de sînge, ceea ce îi unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

Cred că e o perioadă numai bună pentru a vedea ROCKER (2012), dacă l-ați ratat cînd a trecut prima oară prin Timișoara (au fost cîteva proiecții în Cuib d'Arte). Două prestații actoricești furtunoase și memorabile, de la cvasi-debutanți în cinema: Dan Chiorean (care mi-a amintit, nu știu de ce, de Javier Bardem în Biutiful) și Alin State (vorbește despre film AICI). Merită menționate și fetele/ secundarele: Ofelia Popii (Q.E.D.), Crina Semciuc (WebsiteStoryÎn derivăSelfie) și Silvia Torok (Teatrul German din Timișoara).

O poveste atipică despre dependență. A fiului de droguri. A tatălui de fiu. Povestea clasică la români (cu părintele care își împlinește visele de tinerețe prin copii) spusă în forță de Marian Crișan. Plus muzica, frate! Coloana asta sonoră ar fi meritat pusă pe un album și comercializată separat (o mostră aici).










Marian Crișan (ultima poză, stînga, sus) a cîștigat un Palme d'Or pentru scurtmetrajul Megatron (2008). În lungmetraj a debutat în forță cu Morgen (2010). Luni, documentarul despre Sișu, din aceeași familie cu Rocker (de fapt, i-a și servit drept documentare) a fost proiectat la Timișoara de Marele Ecran.

E un test și pentru noi. Vom proiecta ROCKER la Timișoara pe bani, pentru că vrem să vedem dacă publicul e dispus să plătească pentru acest gen de filme sau doar pentru alea de la mall (ne-a încurajat și experiența Ceau, Cinema!) și pentru că vrem să întoarcem ceva creatorilor, așa cum e normal (motivele le-am expus deja). Biletul costă 10 lei. Dacă există interes, atunci vom fi încurajați să mai aducem filme de interes, la care plătim drepturi de autor. 

Miercuri de la ora 19.00, Casa Artelor, Timișoara.

Mulțumiri Marian Crișan, ROVA Film, Mandragora (producător: Anca Puiu) și Direcția Județeană de Cultură Timiș.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.