marți, 8 martie 2016

Scene dintr-o căsnicie

RADU JUDE ȘI INGMAR BERGMAN SE ÎNTÂLNESC LA TIMIȘOARA

Nu prea avem noi treabă cu teatrul pe acest blog, dar nici Radu Jude nu avea. Până acum.

Pe 10 martie, Jude debutează în regia de teatru tocmai la Timișoara. Sigur, legătura cu cinemaul există: montează Scene dintr-o căsnicie după textul lui Ingmar Bergman. În 1973, suedezul făcea o miniserie de 6 ore și jumătate despre disoluția unei căsnicii și singurătatea în doi, dealtfel o temă recurentă la Bergman. 




Crizele vieții matrimoniale apar și la Jude, deși în Toată lumea din familia noastră e mai degrabă vorba de viața post-matrimonială.  Piesa de la TNT nu e nici ea tocmai scurtă - ține 2 ore jumătate-  ceea ce e o probă de anduranță în sine pentru cei trei actori: Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea.

Apropo, ne bucurăm să anunțăm că actrița Alina Ilea e primul component al juriului Ceau, Cinema! 2016. E "cea mai ocupată femeie a lunii martie" (cum puteți verifica aici http://www.alinailea.ro/spectacole/). Unul din obiectivele festivalului e să pună reflectoarele pe valorile locale așa că Alina a fost opțiunea naturală. Până una alta mergeți să o vedeți în Scene dintr-o căsnicie (când mai prindeți bilet). Iar din 14 iulie o vedeți la Ceau, Cinema!




Povestea Scene dintr-o căsnicie: 

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia.  SCENE DINTR-O CĂSNICIE  este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.