duminică, 19 iulie 2015

Sîmburi de cinema

ATELIER PENTRU JUNIORI

Lucian Maier vorbea, în interviul pentru Ceau, Cinema!, despre oportunitatea unui "program prin care elevii de generală și de liceu să fie familiarizați cu cinematograful de calitate". Direcția aceasta ne-a preocupat și pe noi încă de când ne-am gândit prima oară la festival. În această ediție vom sădi doar niște sâmburi (dar mai e mult teren de plantat la anul). Așadar, pe nucleul unui workshop cu copii inițiat de Laura Coroamă, a crescut ideea atelierului SÎMBURI DE CINEMA destinat copiilor (până la vârsta adolescenței).  Dacă aveți copii pe acasă cu interes în cinema (nu doar desene animate), îi așteptăm joi, ora 11, la AMBASADA. Mai ales că e vacanță.




LUMEA SURPRIZELOR şi VIZITĂ LA LEGONIENI sunt două experimente cinematografice coordonate de Laura Coroamă, timp de două săptămâni, în cadrul Clubului de vacanţă organizat de Institutul Francez din Timişoara. „Actorii” şi „actriţele”, cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, s-au implicat în construirea scenariului (conceput în limba franceză), realizarea costumelor şi a decorurilor, precum şi punerea în scenă a poveştilor. 

La întâlnirea de la AMBASADA vor participa copiii din filmele menționate, ocazie cu care vor prezenta publicului (mic și mare) două din filmulețele realizate de ei. Apoi, Laura Coroamă va susține  o mini-prezentare despre primii pași în arta filmării. În partea a doua a întîlnirii, copiii vor avea ocazia întâlnirii cu un actor, un pic mai experimentat ca ei. Boris Gaza va face exerciții de actorie cu cei mici și va "poza" pentru Sîmburi.  

Sunt asteptati toți copiii (în limita locurilor disponibile) care vor sa afle mai multe despre cinema și cum să-și folosească creativ ideile, sentimentele, vocea sau corpul. Atelierul va avea o durată de cel mult 90 de minute (ca să ajungă picii la masă). Mulțumiri Laurei Coroamă și lui Anouk Lederle pentru entuziasm





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.