sâmbătă, 13 octombrie 2012

Concurs Pseudokinematikos: decizia


Între participanţii la concursul nostru s-au distins Corina Peneş şi "Anonim". Întrucît ultimul/ultima nu şi-a dorit atît de mult (victoria) cartea, Pseudokinematikos 2 va ajunge la Corina, ca răsplată pentru următoarele rînduri trimise via e-mail:

 "In ceea ce ma priveste, singurul mod de departajare a filmelor este cel legat de emotie. Un film care ma face sa rad plangand sau sa plang razand, ravasind toate starile, trairile si gandurile, e un film autentic.

  Filmul care ma transforma intr-o mana de cioburi pe care ma chinui multa vreme dupa aceea, sa le adun sau readun, sa ma recompun, aceeasi si totusi alta, e un film adevarat.

Filmul care ma lasa muta, fara cuvinte, dar cu o mie de intrebari sau cu o mie de raspunsuri, este un film care ajunge la mine, dincolo de mastile sau armurile ce ma protejeaza.  

  Un film bun e un film cu dialoguri pline de sens, unde cuvintele au miez, substanta, profunzime si imi dezvaluie o realitate dura sau dimpotriva, ma lasa sa visez in lumi imaginare.

  De asemenea, un film care, doar prin muzica si imagini, reuseste sa trezeasca emotii, e un film destinat inimii si nu suporta artificialul sau superficialul.

Asta inseamna pentru mine un film autentic, cinema-ul adevarat :)
Asa cum spunea cineva la comentarii, un astfel de film, nu e neaparat unul care sa fie premiat, criticat, foarte mediatizat. Nu pentru mine :) "

3 comentarii:

  1. Multumesc, multumesc, multumesc! Inima mea canta a bucurie :) As fi vrut sa am generozitatea domnului Anonim, pe care il salut cu un zambet cinefil, dar nu o am. Abia astept cartea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mai esti si obraznica dupa tema cu variatiuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu mi-ati inteles gandul si cuvantul. V-am salutat cu un zambet cinefil pentru ca am fost prezenti amandoi la un concurs legat de filme si pentru ca asa mi s-a parut frumos si politicos. Cand vorbeam despre generozitate, nu era nicio umbra de malitiozitate. Pur si simplu, eu nu as putea sa fac gestul asta, sa castig si sa dau cartea altcuiva. Restul... A fost doar simpla bucurie.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.