joi, 18 octombrie 2012

Cel mai bun film american din ultima vreme - Killer Joe

Joe Cooper: "Tuna casserole! May I serve?" Dottie: "How are you gonna kill my mama?" Joe Cooper: "That's not appropriate dinner conversation, Dottie."

rating: *****
 
Nu incape indoiala ca pentru mine, Killer Joe e cel mai bun film american din ultima vreme. Motivez simplu: e regizat de maestrul William Friedkin, in mare forma, (The French Connection,  The Exorcist,  To Live and Die in L.A. etc) + il pune capitan de joc pe - de acum maturul - Matthew McConaughey (care face in filmul asta rolul vietii lui) + alti actori si actrite care joaca si se joaca (un casting foarte foarte potrivit cu extrem de sexuala lolita-animal Juno Temple si milfoasa Gina Gershon) + umor negru excelent dozat + violenta (din aia deloc gratuita) + fluiditatea atmosferei + scenariu dupa o piesa de teatru scrisa bine + altele. O surpriza extrem de placuta din plictisitorul si obositul Hollywood. Personaje memorabile si scene greu de uitat - inclin sa cred ca Killer Joe o sa capete statut de cult. ( regretul meu e ca nu pot sa-l vad in cinema la noi ...)




6 comentarii:

  1. Poate la teca daca nu la tograf. Wink wink M.E.! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Waka_X: taman am scris despre filmul asta :)
    spune-mi, n-am vorbit noi mai demult despre muzica pe care o compuneai tu in *.mod format?

    RăspundețiȘtergere
  3. bonobo: daca iti dai si masca jos, e posibil sa ne recunoastem. :) am compus acum multi ani si mods si xms. acum poti sa auzi ce fac in proiectul "makunouchi bento". cat despre killer joe - merita vorbit si scris de el, asta e clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce pseudonim foloseam atunci - zamolxis, poate?
      acum scriu pe asa.zamo.ca

      cand vorbeam, foloseai Internet de la Soros :)

      Ștergere
  4. bonobo: wow :))) asta a fost acum multi ani !:))) imi aduc aminte ehhehe :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. filmul asta e absolut cretin, l-am vazut si eu astazi, are un plot idiot si vrea sa iasa in evidenta cu cateva scene psiho-violente trase cu sugativa din alte filme cu mult mai reusite

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.