vineri, 6 ianuarie 2012

Verbul "A pingui"

"Dacă ai face un sondaj planetar cu întrebarea: 'care e cel mai simpatic animal în afară de Pisi-cîine?' pun pariu pe o conservă de heringi marinaţi că pinguinul ar ocupa un loc fruntaş în sufragii. E o chestie de modă. Ieri în prim-plan au fost ţestoasele, azi e pinguinul, mîine poate fi pîrşul sau măcăleandrul. Adevărul e că pinguinii sunt marfă. Fac vînzări de ciocolată, de maşini şi de jocuri video. Şi vînd filme. Succesul lor a crescut odată cu documentarul La marche de l’empereur. Şi cu pinguinii agenţi secreţi din Madagascar. Păsăretul antarctic s-a menţinut în top cu surferii "cool" din Surf’s Up şi cu musicalul ecologist Happy Feet...".

Asta scriam în 2007. Între timp pinguinii din Madagascar au căpătat prim-planul (seria tv The Penguins of Madagascar) şi în premiera acestei veri: Madagascar 3: Europe's Most Wanted. Iar noul val de puiuţi "fluffy" va dansa pentru tine începînd de azi în...Happy Feet 2. Picioarele ca picioarele, dar să vedeţi ce voci vesele au. E clar: industria cinematografică a "pinguit-o" din nou.



later edit: iată că în aceeaşi zi am obţinut şi dovezile foto, de la locul faptei (holul Cinema City unde era amenajat un stand cu mulţi pinguini -cu frac sau fără- şi degustări de "pingui").

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.