joi, 26 ianuarie 2012

Imi curgi prin vine

Săptămânal, primim comunicate de presă "pe adresa redacţiei". Dar ştirea de azi chiar merită împărtăşită. Îmi curgi prin vine, noul proiect al lui Florin Şerban (Eu cînd vreau să fluier, fluier) e singurul din Europa de Est ales să participe la Cinemart Co-production Market, o prestigioasă piaţă de co-producţie din cadrul Festivalului de Film de la Rotterdam. Deci, îi ţinem pumnii să le ia banii.

La ediţia aceasta au fost selectate 36 de proiecte din cele 465 de aplicaţii, iar “Îmi curgi prin vine” reprezintă singurul scenariu din Europa de Est ales de comisia evenimentului. Echipei care va reprezenta proiectul i-au fost organizate întâlniri cu potenţiali co-producători, agenţi de vânzări, distribuitori şi finanţatori din Europa, printre care se numără şi unele dintre cele mai importante companii din domeniu, precum Gaumont, MK2, ZDF/ARTE şi BAC Films.

Fantascope, casa de producţie înfiinţată de Florin Şerban, a câştigat la cea mai recentă sesiune de concurs organizată de Centrul Naţional al Cinematografiei un credit direct de 845.000 RON pentru filmul Îmi curgi prin vine.

"Fondurile obţinute de la CNC sunt doar primul pas în asigurarea bugetului pentru realizarea filmului, şi obţinerea unor finanţări din afara României este esenţială pentru a reuşi să începem producţia filmul în primăvara anului 2013. Platforma oferită de Cinemart e perfectă pentru o astfel de încercare şi sper să găsim noi parteneri pentru producţia filmului printre cele 51 de companii care au solicitat întâlniri cu noi”, declară Florin Şerban.

Proiectul, aflat acum în dezvoltare, reprezintă cel de-al doilea film de lung metraj ficţiune ce va fi regizat şi scris de Florin Şerban. “Îmi curgi prin vine” e povestea de dragoste a doi oameni pe care îi desparte totul, dar care se caută şi se găsesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.