luni, 27 decembrie 2010

Bani europeni pentru filme romanesti

Stirea e un pic cam veche dar cum nu stau cu ochii zilnic pe fonduri-structurale.ro e de inteles cum am scapat-o. Plus ca nici presa nu s-a laudat cu ea pe prima pagina.


"Comisia Europeana a aprobat in temeiul normelor UE in materie de ajutoare de stat o schema de sprijinire a productiei cinematografice din Romania, in valoare de 80,68 milioane euro (347 milioane lei) pentru a sprijini dezvoltarea industriei cinematografice, a culturii si a educatiei cinematografice. 
Comisia a aprobat o schema a autoritatilor romane de acordare a unor imprumuturi fara dobanda sau a unor granturi nerambursabile pentru productia de filme romanesti sau de filme realizate cu participare romaneasca. 
In special, Comisia a constatat ca, in baza criteriilor culturale definite de catre autoritatile romane, ajutoarele vor fi directionate spre productii culturale. Mai mult, masura permite producatorilor sa cheltuiasca pana la 20% din bugetul filmului in cadrul Spatiului Economic European, nu numai in Romania. Autoritatile romane intentioneaza sa mentina schema pana la data de 31 decembrie 2014. "
Singura mea nelamurire e... unde putem vedea si noi schema?

 via filme-carti

Un comentariu:

  1. Schema inca nu e disponibila online in Romania, este posibil ca sa existe undeva pe site-ul Comisiei Europene.
    E posibil insa ca noi, cei mici, sa nu aflam nimic, iar banii sa se imparta ca la CNC.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.