miercuri, 14 august 2013

AMR 30: Casa Filmelor


Anul trecut, prietenii de la Plai ne-au dat cheile de la Casa Filmelor.

Pentru ca am fost cuminţi, n-am uns clanţele cu pastă de dinţi si n-am plecat cu mobilierul, ne lasă şi anul ăsta să ne facem de cap în şura-cinema. De data asta, în tandem cu Pelicula Culturală. Deci treaba ar trebui să iasă (cel puţin) de două ori mai bine.

Programul (veţi vedea curînd pe site-ul oficial şi aici) e mai bogat ca anul trecut, zicem noi. Vom veni cu detalii privind fiecare moment în parte, dar deocamdată...cîteva puncte de atracţie:

Un documentar HBO românesc despre o trupă deja legendară de "lingurari" electronici care a cîntat la Plai: The Shukar Collective Project.

Un lungmetraj spaniol care a primit enşpe premii Goya şi ovaţiile publicului: Celda 211.

Un documentar turco-german (şi o călătorie fantastică) despre scena muzicală hiper-efervescentă din Instanbul: Crossing The Bridge.

O selecţie de scurtmetraje româneşti proaspete făcute de tineri regizori, între care şi filmul premiat anul acesta la Cannes.

Ca şi în 2012, vom avea selecţia Timishort, iar căştile audio ne vor separa fonic de zumzetul Muzeului Satului. Şi tot ca anul trecut, Makunouchi Bento ne surprind cu un nou concept original, de data asta un tribut sonor & vizual adus ştiinţei şi documentarelor ştiinţifice. Mai avem lungmetraje autohtone şi europene, invitaţi speciali, ateliere, animaţii şi alte surprize. Toate astea, peste fix o lună (13, 14, 15 septembrie).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.