miercuri, 5 mai 2010

Cinema la liber

Ne scuzati ca tot insistam cu festivalurile astea. Avem si noi o marfa mai de soi la Timisoara, asa ca ne laudam cu ea. In plus, marfa e gratis.

Deseara, de la 21.30, in Piata Unirii, debuteaza a doua editie Timishort cu proiectia in aer liber a filmului Nunta in Basarabia, in regia lui Nap Toader. Speram sa nu ploua.


Maine si numai maine are loc Tres Courts la Timisoara, cu incepere de la ora 16, la Casa Adam Muller Guttenbrunn. Festivalul filmelor de maxim 3 minute se intampla cvasi-simultan in alte 24 de orase romanesti (vezi programul en detail).

Tres Courts e unul din evenimentele mele preferate: scurt si intens. Un concentrat de inventivitate, indiferent de genul abordat: animatie, documentar, experimental, fictiune. Programul e deja traditional: competitia Paroles de Femmes (centrate pe tematica femeii), competitia nationala Arround the Tres Courts si, de la ora 19, competitia internationala.

Selectia oficiala cuprinde 51 de scurte, difuzate in trei parti a cate 45 minute fiecare. Tema de anul acesta este, cum altfel, criza. Ma astept la ce e mai bun. Cum se poate observa si din preview.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.