marți, 15 septembrie 2015

UN ETAJ MAI JOS, de la Cannes la Timișoara


După ce a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, filmul Un etaj mai jos, în regia lui Radu Muntean, ajunge din 18 septembrie în cinematografele din România. Sâmbătă, 19 septembrie, de la orele 17.30 și 20.00, filmul va avea două proiecții speciale la Filarmonica Banatul – Sala Capitol, în prezența regizorului Radu Muntean, a actorului Iulian Postelnicu și a directorului de imagine Tudor Lucaciu (cu care Muntean a lucrat și la Marţi, după CrăciunBoogieHârtia va fi albastră).
Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate de la casa de bilete nr. 2 a Filarmonicii Banatul începând de miercuri, 17 septembrie, ora 12.00.
După proiecția de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard, filmul a avut zeci de cronici entuziaste în marile publicații ale lumii. „Excelent”, „plin de suspans”, „captivant”, „inteligent”, „extrem de subtil” – sunt câteva dintre complimentele adresate filmului în publicații precum „Variety”, „The Hollywood Reporter”, „Screen Daily” sau „The Guardian”.


Acum cîteva zile, Un etaj mai jos a avut premiera nord-americană la cel mai mare festival din America de Nord, Toronto Film Festival. În primele cronici din festival, filmul a fost comparat, ca subiect și mod  de a construi tensiunea, cu Rear Window, al lui Alfred Hitchcock. „Noul Cinema Românesc devine hitchcockian în comentariul lui Muntean la filmul Rear Window”, notează NowToronto. „Este una dintre comorile ascunse ale ediției de anul acesta”, consideră și Toronto Film Scene. Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

Pentru că suntem fani Radu Muntean și pentru că suntem parteneri la eveniment, avem de dat invitații la proiecțiile speciale de la Capitol. Lasă aici sau pe pagina noastră de facebook un comentariu cu titlul tău preferat din filmografia lui Radu Muntean și argumentează de ce. Fiți vecini buni și spuneți la tot blocul, UN ETAJ MAI JOS la Timișoara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.