joi, 10 iulie 2014

Ultimele 4 filme noi memorabile vazute de mine


Ultimele 4 filme memorabile si de recomandat vazute de mine, fara prea multe detalii dar sper ca mergem pe incredere (ca ne cunoastem de ceva vreme):

Un film polonez tacut, de mare clasa. Imagine alb/negru fotografica delicata (desi e filmat/montat digital),  o poveste despre alegeri si descoperirea sinelui si un joc introspectiv facut de o tanara actrita inzestrata cu o cinegenie hipnotica. Un film ca o iarna blanda care iti ofera loc si timp de simtire si meditatie.

Distilat de un regizor care produce incet si cu mare talent, acest film e unul din cele mai bune si viscerale sf-uri recente si din istoria filmului. Lumea noastra stranie (sau care credem noi ca e a noastra) vazuta prin ochii si mintea/simtirea unui alien. Noi suntem alieni pentru alieni. Alienii sunt alieni pentru noi. Noi suntem alieni unul pentru celalalt. O abordare poetica si mai putin grafica (ce bine!) ca si cartea care a inspirat acest film. O imagine de documentar artistic care ofera un sentiment straniu de veridicitate care te bantuie si dupa vizionare. Muzica de Mica Levi, copilul teribil al scenei londoneze. Scarlett Johansson in forma si maturitate artistica maxima + multi actori-amatori de o naturalete care face bine scenelor si atmosferei filmului. Nu ratati acest film si nu ratati nici extras-urile, interviurile cu cei implicati in constructia filmului. O capodopera!

Un neo-giallo autentic, o orgie vizuala venita firesc de la cuplul care ne-a dat "Amer" acum cativa ani. Un giallo lynchian si satoshi kon-ian, cu note rosii de Argento, un cosmar de film - in cel mai bun sens posibil. Daca va plac filmele "de groaza" si thrillerele suprarealiste atipice, nu ezitati si vedeti acest film cat mai repede. O poveste non-liniara care contribuie la resuscitarea si reinventarea unui gen cinematografic atat de indragit: Giallo.

 Povestea experimentului social comunist cambogian condus de sangerosul dictator Pol Pot, poveste spusa intr-un mod original de teatru cu papusi incremenite de frica, poveste relatata chiar de un supravietuitor al dramei adevarate care incearca sa restituie Occidentului (care a simpatizat/sprijinit guvernul Pol Pot...) imaginile lipsa din istoria cambogiana si se intreaba, pe buna dreptate, de ce nu a vazut/oprit nimeni groaznicul joc letal. Un documentar artistic sincer si bine realizat, o bucata de istorie amara pe care suntem cu totii datori sa o vedem si acceptam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.