joi, 3 iulie 2014

Ceau, Cinema! Proba video

BUCUREȘTI, UNDE EȘTI? LA TIMIȘOARA

Pentru că vrem să ne asigurăm că nu vor apărea probleme tehnice la Ceau, Cinema! Festival de buzunar, facem proba video în locație, cu 9 zile înainte de startul festivalului. Ne bucurăm că "repetiția cu public" se va face cu un film așteptat la Timișoara: București, unde ești? (2014), în regia lui Vlad Petri. 8 iulie, ora 22.00, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor. 

Documentarul relatează firul evenimentelor din 2012, petrecute în Piața Universității din București concentrându-se pe atmosfera străzii și poveștile protestatarilor. 

În ianuarie 2012, românii s-au întors pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public la 23 de ani de la Revoluţie. Regizorul urmăreşte poveştile cîtorva protestatari pe parcursul unui an de zile, de la debutul protestelor până la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi, despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Bucureşti, unde eşti? nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degrabă un portret intim, personal, despre oameni şi poveştile lor din stradă, film despre o lume confuză, aflată într-o continuă tranziţie între un trecut comunist şi un viitor incert.

Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezintă o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast şi documentarist în reprezentarea realitaţii şi chestionarea societăţii în care trăiesc” spune Vlad Petri. 

Regizor de film şi fotograf ale cărui proiecte sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand în Antropologie Vizuală şi Media la Universitatea Freie din Berlin, Bucureşti, unde eşti? fiind primul său lung-metraj. A fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam și Odessa și a cîștigat Premiul Publicului la Festivalul Filmului European.  
 
Spre deosebire de proiecțiile din trecut de la Casa Artelor, de data asta avem bilet de intrare, pentru că plătim drepturi de autor și proiecția (fiind în aer liber, necesită echipament mai performant ca de obicei). Sunt disponibile 100 de locuri, biletele se pot cumpăra de la fața locului. În caz de vreme nefavorabilă, dăm filmul în sala Studio.

"Încălzirea" pentru Ceau, Cinema! e pusă la cale de Marele Ecran și Pelicula Culturală, cu sprijinul distribuitorului Transilvania Film, găzduită de Direcția Județeană de Cultură Timiș. Acum, suntem curioși dacă timișorenii vor ieși din case și pentru un eveniment de cinema.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.