marți, 1 aprilie 2014

În culise





Cei mai multi actori se bazează pe talent și pe repetiții. Unii, mai puțini, preferă "munca actorului cu sine însuși". Laboratorul de cercetare a lui Boris Gaza  a început acum câțiva ani chiar în sala studio de la Casa Artelor. Astăzi, actorul se întoarce "acasă". 

Pentru cei curiosi să privească în culisele meseriei de actor, usa atelierului lui Boris Gaza se deschide de la ora 19.00. E o ocazie de a întîlni pe unul dintre cei mai talentați și interesanți actori ai generației sale. Intrare liberă. Știm că e 1 aprilie, dar nu e farsă: vom fi acolo.
 

*
  
Boris Gaza este actor profesionist de teatru și film, de expresie română şi germană.
Experiența sa cumulează 16 ani de scenă, platouri de filmare, o bogată participare festivalieră și numeroase ateliere de arta actorului - în România, Europa și Statele Unite ale Americii. În prezent este impresariat de catre agentia berlineza FRANK SPLANEMANN, membră a Uniunii Agenţiilor Germane.

Formarea sa a fost puternic marcată de munca cu regizorul Victor Ioan Frunză şi de experienţa specializării profesionale la Berlin. De asemenea, a fost influenţată de întalnirea cu creatori precum Andrei Şerban, Nikolaus Wolcz sau Radu Gabrea.

Pentru rolul din filmul de scurtmetraj The Crossing (de Cristian Plesh, 2011), Boris Gaza a fost recompensat cu premiul de interpretare masculină la festivalul Los Angeles Cinema of Hollywood.

În 2001, Boris Gaza a fondat laboratorul de arta actorului ATELIER 1. Acesta este în primul rând un spaţiu dedicat experimentului cu meşteşugul actoricesc, pornind de la  ideea că actorul îşi este sieşi instrument. Alte puncte de referinţă sunt nevoia de a împartăşi meseria cu ceilalţi breslaşi şi de a cerceta dincolo de şabloane şi matriţe arta actorului în mişcare, vie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.