duminică, 30 septembrie 2012

Bucuriile Filmului. Lansare la Timişoara

Cinefilii pur-sînge din Timişoara au din ce în ce mai puţine bucurii în afara spaţiului home-cinema. Una dintre ele se întîmplă marţi: lansarea Pseudokinematikos II (Bucuriile Filmului), noul volum al prietenului şi precursorului într-ale cinematecilor, Marian Rădulescu.

Diferenţa dintre Marian şi noi e că el chiar a ţinut, vreme de mai mulţi ani, o cinematecă (în adevăratul sens al cuvîntului) la defunctul Studio. Întîmplător am fost unul din sutele de tineri care se bucurau să vadă pelicule la care altfel nici nu ar fi putut visa (pentru că pe vremea aceea conducta de internet nu trecea încă prin România, ce să mai vorbim de torenţi).

Ne bucurăm că suntem din nou părtaşi la această apariţie editorială: marţi, ora 19.00, la Cărtureştiul din mall. După prezentarea cărţii puteţi urmări unul din cele mai bune scurtmetraje româneşti: Ajutoare Umanitare (regia: Hanno Hoffer).Veniţi, vedeţi, citiţi!


ps. a scris despre volum şi "prietenul prietenului...", Ionuţ Mareş

3 comentarii:

  1. Veniti, vedeti, cititi si ascultati, Lucica. E si muzica jazz si ambientala de Adrian Enescu, care va veni la Timisoara la sfarsitul saptamanii. Vineri 5 octombrie ora 19, in deschiderea stagiunii la Filarmonica Banatul, i se va canta cea mai recenta lucrare, concertul TABU pentru vibrafon (solist: Doru Roman), cor (condus de Iosif Todea) si orchestra (dirijor: Radu Popa)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un review ceva mai amplu , imi poate oferi cineva, un eventual link sau ceva in genul sau cer prea mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi aici: http://atelier.liternet.ro/articol/12230/Lucian-Mircu-Ionut-Mares-Marian-Radulescu/Canonul-lui-Marian-Bucuriile-unui-cinefil.html

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.