joi, 27 octombrie 2011

Frantuzisme

"Aproape toate filmele franceze au stilul si eleganta lor proprie, ca sa nu mai amintim un umor care, spre surprinderea mea, n-a devenit consacrat precum cel englezesc. (...) Totusi, n-am ales unul dintre filmele de comedie, ci deosebita drama a unicei voci Edith Piaf. Marion Cotillard m-a convins ca nu e doar o aparitie seducatoare, ci si o actrita care se implica total si se pierde in rolul ei, iar alegerea regizorului Olivier Dahan in privinta expunerii vietii specialei Edith Piaf am considerat-o ca fiind indrazneata si aparte. La Mome Piaf (La vie en rose) prezinta viata ei nu dupa clasicul fir cronologic, ci mai degraba in cautarea unui echilibru intre experientele frumoase intr-o combinatie cu cele tragice din viata artistei. Impactul acestui film a rezultat in achizitionarea intregii discografii a lui Piaf precum si citirea biografiei scrise de sora ei dupa tata, Simone Berteaut (...) Pasiunea pentru Edith a fost insa declansata de vraja frumosului film, fara de care n-as fi fost atat de imbogatita azi. "

Camelia Filip e unul din oamenii care a primit invitatia noastra de a scrie despre pelicula frantuzeasca favorita. Iar acum va primi si invitatia la filmul din deschiderea Festivalului Filmului Francez la Timisoara. Mai aveti 24 de ore sa va revendicati si voi invitatia de 2 persoane la comedia De vrais mensonges (Minciuni adevarate) de Pierre Salvadori, cu Audrey Tautou si Sami Bouajila.



ps. astazi inca mai figureaza in program multapreciatul film regizat de Mathieu Amalric, Tournee. Bucurati-va de vremea frumoasa, pentru ca s-ar putea sa fie ultima proiectie pe care o mai prindeti in acest sezon in frigiderul de la Studio.

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.