vineri, 4 februarie 2011

Imaculata Iubire

MISTERIOASA PARIZIANCA
-impresii la cald-
Pentru intalnirea cu Misterioasa Parizianca (in regia lui Petre Nicolae) merita sa faci sa faci un drum pana la Deva, asa cum vor face Marian Radulescu si sotia sa, Raluca. Este o piesa in doi, in care stralucesc actorii Laura Vasiliu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile) si Adrian Anghel. Daca mai puneti la socoteala ca Teatrul de Arta din Deva - proaspat renovat- are o sala minunata (una dintre cele mai frumoase din tara), vorbim deja de un eveniment.

Am avut sansa si placerea sa asist astazi la repetitiile dinaintea premierei (de la ora 10 la 12.30) prin bunavointa regizorului Petre Nicolae (pe care il stiti din filmele Pas in Doi si Dreptate in Lanturi). Domnul Nicolae a interpretat textul lui J.P. Carriere (scenaristul lui Bunuel) intr-o maniera originala, concentrata pe pasii -doi inainte, doi inapoi- pe care un om ii face spre purificare, salvare si innoire. Calea este, ca intotdeauna, iubirea. In acest caz, o iubire imaculata.

Suzanne (Laura Vasiliu) e o suie angelica (in genul lui Amelie Poulain) care te cucereste prin candoare. Ea aterizeaza, ca de pe alta planeta, in viata lui Jean Jacques (Adrian Anghel). El, "foarte serios", foarte "pamantean" (business-man), isi contabilizeaza pana si iubirile (fizice) intr-un registru. Ca si cum ai putea "folosi un cronometru pentru a masura eternitatea". Spectacolul atinge teme fundamentale ale calatoriei noastre pe Pamant, fara sa devina didactic, nenatural sau pretios. Sunt o multime de scene amuzante, alternate de momente care iti lasa noduri in gat.

Premiera Misterioasa Parizianca: sambata, 5 februarie si duminica, 6 februarie, la Teatrul de Arta din Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.