joi, 23 septembrie 2010

O seara de vis

Am acuzat Inception ca ii lipseste onirismul (in conditiile in care 90% din film se intampla in vis). Pentru o experienta onirica intensa esti asteptat la Mansarda Facultatii de Arte, vineri, 24 septembrie, ora 21. ShortsUP ti-a asternut un program de scurtmetraje: Maşinăria de vise. Sedinta de visare cinematica e asistata de un psiholog (probabil ca sa nu va rataciti in limbo). In fond, ce e cinemaul? Un grup de oameni care viseaza simultan acelasi vis.


Extrase din comunicatul evenimentului:

Fantezii, SF sau comedii negre, toate filmele din programul ShortsUP vor fi o invitaţie la visare ce va deschide apetitul spectatorilor pentru scurtmetraje. Idilice sau de coşmar, ca rupte din realitate sau dintr-un film horror, visele se hrănesc cu părţi din viaţa noastră.

Prima producţie "Alice in Wonderland" făcută vreodată (1903), scurtmetrajul câştigător la Oscar în 1995, "Franz Kafka's It's a Wonderful Life", ficţiuni recente şi o serie de animaţii tulburătoare vor fi cap de afiş la ShortsUP în cadrul NexT.

Insomniacii prezenţi la eveniment vor fi vizitaţi de câteva dintre personajele din filme si vor avea parte de alte întâlniri pe care le experimentează de obicei în timpul fazei „REM” a somnului. Timp de aproximativ două ore, Rapid Eye Movement va deveni Rapid Eye Movies, căci noaptea orice e posibil: o scurta vizită pe altă planetă, o incursiune în lumea de dincolo, o discuţie cu Alice chiar în Ţara Minunilor sau... o şedinţă de visare în oraş, „at the movies”.

In deschiderea evenimentului va fi un recital de dans neconventional - improvizatie (Laura Cepeu) pe acorduri de vioara, pe acelasi concept dual de vis frumos/cosmar.

Biletele sunt disponibile direct la intrare, la Mansarda Facultății de Arte, Strada Oituz nr. 4, în seara evenimentului. Preţul biletului: 15 RON.

2 comentarii:

  1. Asta e si principala vina pe care i-o gasesc si eu Inception-ului; in doua ore nu reuseste sa stoarca un strop de oniric care sa concureze cu un singur minut din "Le chien andalou", par example

    RăspundețiȘtergere
  2. Thursday's child: Exact, Nolan stie cum functioneaza visele, dar nu stie sa ne faca sa visam (pe filmul lui).

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.