luni, 5 octombrie 2009

Din nou, Amintiri

Astazi avem enşpe mii de canale, dar n-ai la ce să te uiţi. În urmă cu 20 de ani aveam 2 ore de program glorios şi te uitai, că n-aveai altceva de făcut. Nicicum nu-i bine.

Iată, mai jos, cum ar fi trebuit să arate programul zilei de 25 decembrie 1989 (de Crăciun, oameni buni!). Aşa arătau cam toate zilele în ultima perioadă. Unul din motivele pentru care au ieşit tinerii aceia în stradă trebuie să fi fost serile lungi de plictiseală şi iritare doar cu PUTERNICA MOBILIZARE PENTRU INDEPLINIREA EXEMPLARA A PLANULUI PE LUNA DECEMBRIE SI PE INTREGUL AN. Eram mic pe atunci, dar sătul deja de tractoare, domnitori, frumuseţi ale patriei, Big Brother şi muzică patriotică. Insuportabil. Mai bine ne duceau la trepanaţii. Ar fi trecut mai repede.

Despre filmul care vede şi părţile amuzante ale epocii a scris şi Marian, aici.

10 comentarii:

  1. Aia cu Din lumea capitalului era de mare efect. Am prins vreo cateva editii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Straight Dave: Io tin minte doar Ctitorii...Tezaur...si Ce-ti doresc eu tie...Ce se putea intampla la Din Lumea Capitalului? Erau chestii de propaganda anti-capitalisti? Priviri aruncate cu ciuda dincolo de gard?

    RăspundețiȘtergere
  3. Normal. Droguri, someri, oameni ai strazii. Cam atat tin minte. In alta ordine de idei, am vazut hartia aia verde cu 25 octombrie, asa ca simt nevoia sa precizez ca ramane valabila invitatia la sat pentru orice fel de manifestare de acel tip.

    RăspundețiȘtergere
  4. Straight Dave: Da, stiu parerea ta. Si totusi, nu cred ca asta e solutia. Dimpotriva, cred ca va fi mai bine si pentru tine, masinistule :), daca vom merge mai multi pe doua roti, si nu pe patru. Uita-te acum la Richie pe blog ca sa vezi de ce cred tot mai mult in asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, s-ar putea sa ai dreptate. Totusi, cred ca pe pliantele alea ar trebui sa le amintesti biciclistilor ca regulile de circulatie sunt si pentru ei, adica semaforul e semafor, sensul unic e sens unic. Pe blogul lui Richie nu mai intru, ca m-a deranjat parerea lui despre Faith No More.

    RăspundețiȘtergere
  6. Luci te invita la mine pe blog pentru ca i-am dat ocazia sa scrie un articol acolo, nu pentru altceva. Legat de Faith No More, asta simt asta scriu, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic si daca tu esti fan, tot respectul, nu esti sigurul doar. Sper ca nu-s resentimente :)

    RăspundețiȘtergere
  7. In legatura cu Faith No More, daca scriai ca nu ti-a placut, era in regula, dar tu te-ai pus sa scrii niste chestii care au legatura mai mult cu preferintele tale muzicale decat cu ceea ce canta Faith No More. Nu am fost la Sziget, am vazut concertul lor de la Download, dar stiu ca sunt profesionisti si sunt convins ca au cantat exact ce trebuie si cum trebuie. Faptul ca tu ai alte gusturi muzicale si ca te asteptai sa cante altceva, nu-ti da dreptul sa spui despre ei ca sunt, citez, "prea zgomotosi in sensul naspa, prea multe grohaieli hard-core pentru auzul meu, nu intelegeam de ce erau in costum si zbierau un hardrock cu tarat pe scena si latrat de caine".

    RăspundețiȘtergere
  8. Straight Dave: Iti mai dau un motiv sa intri la Richie pe blog:) Sa mutati acolo convorbirea asta.
    Vine omul sa citeasca programul tv din decembrie 89 si da peste Faith No More... Pai, ce-i aici, Tezaur Folcloric? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte diplomat Luci :)

    @Straight Dave: ai dreptate intr-o sigura chestiune, am avut asteptari nerealiste pentru ca nu-i cunosteam decat printr-o singura piesa de demult. Atat. Ei bine, acum i-am cunoscut, si chiar au fost zgomotosi si au "grohait hard-core". Si nu fabulez cand spun ca tipul latra pe scena si se tara. Am fost acolo. Dar probabil era un scenariu, nu neg profesionalismul lor, doar ca mie nu mi-a placut, atat. Si am dreptul sa spun ce vreau sa spun, nici macar nu i-am jignit pe baieti, cred ca am fost doar foarte subiectiv, fara sa inflamez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai stiut Easy, piesa pe care o stie toata lumea, un cover facut la misto. Se poate spune ca Faith No More sunt zgomotosi, ca Patton grohaie, dar, surpriza, asa canta Faith No More. Sigur, poti sa spui ce vrei sa spui despre oricine. Daca m-as pune si eu sa demolez toate trupele de indie ca nu sunt metal, n-as mai dormi deloc. Cam asta ai facut tu. Te-ai luat de Faith No More ca sunt alternative metal si experimental rock, si nu indie sau altceva. Daca spuneai ca nu sunt genul tau si ca nu ti-a placut, era de inteles.

    Gata, e ultima interventie pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.