vineri, 8 mai 2009

Tres Courts 2009: impresii

Ieri mi-am petrecut aproape 6 ore in compania filmelor foarte scurte oferite de Centrul Cultural Francez in cadrul festivalului Tres Courts, la care am fost si noi parteneri :). Din nou ne-am deplasat in aceeasi cunoscuta locatie, Casa A. M. Guttenbrun, pentru a urmari cele mai bune filme realizate sub 3 minute. Totusi, inainte de selectia internationala, festivalul ajuns la a 11-a editie peste hotare (la noi abia a treia) ne-a oferit o sectiune noua - Paroles de femmes - short-uri realizate de doamne cu accent pe drepturile femeilor si egalitate sociala, apoi o selectie nationala, care trebuie sa recunosc, a fost mai bunicica decat in anii trecuti. Dar nu foarte.

Sa punctam esentialul:
- la primele doua sectiuni au fost putini spectatori, fie erau curiosi doar de selectia internationala, fie nu le-a permis programul sa ajunga, avand in vedere ca era joi dupa-masa.
- Paroles de femmes mi s-a parut slabuta, din 21 de filme doar vreo 2 mi-au atras atentia: "Dont't just lie there" si "Lucky day"
- selectia nationala a fost lovita de o defectiune tehnica care facea sa urmarim sunetul decalat cu vreo 3 minute in urma. S-a rezolvat de-abia la ultimul film. Pacat, pentru ca am vazut cateva filme cu potential, la un loc cu cateva inutilitati, ce-i drept.
- am avut pauze de refreshments suficiente, astfel ca lumea si-a astamparat foamea cu pateute si suc de mere. unii si-ar fi dorit si cafea ;)).
- selectia internationala a fost excelenta, ca de obicei. 51 de filmulete deosebite, unele extrem de amuzante, geniale ca idei, fantastic realizate, un mic festin vizual. Ca o premiera au fost si 2 filme romanesti selectate, motiv de mandrie pentru noi: Old ladies never dream si Immerse, bunicele amandoua, primul un pic cam trist.
- spre deosebire de anii trecuti, au lipsit scurtele cu adevarat dramatice, alea care te lovesc puternic cu un mesaj social clar.
- au fost insa multe animatii, unele foarte amuzante, care au placut tuturor cred, de vreme ce sala era plina si se aplauda (nu la orice).
- per total, inca o editie reusita de Tres Courts, la care m-am simtit bine si de care sper ca sunt multumiti si colegii de vizionare: Luci, Ovi, Radu, Dan, Sora si Oana.

Mi-au placut mult:
La main des maitres



Headwinds


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.