marți, 15 decembrie 2015

De la Testamentul Nou Nouț la Codul Fiscal Nou Nouț



Slavă cerului (și omului cinefil)!
TESTAMENTUL NOU NOUȚ/ LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT a rulat cu casa plină, aseară, la Ambasada.





Pe lângă zecile de spectatori (între care voluntari și mulți prieteni), ne-am bucurat că în sală a fost și un belgian. Aflat în vizită în oraș, Ben (Benoit) a văzut această comedie din țara lui tocmai la Timișoara. Fun-fact: o parte din membrii echipei de filmare sunt prieteni cu el. După film, Ben ne-a ajutat să strângem scaunele.

E timpul să mulțumim oamenilor care ne-au ajutat să facem ceea ce ne-am propus în acest an. Mulțumim, deci, fie că ați sprijinit cu generozitate Ceau, Cinema!, fie prin simplul gest de a ocupa /căra un scaun. Proiecțiile și proiectele noastre se întâmplă, în primul rând, pentru că veniți și cumpărați bilet la film. Trebuie să știți vă o parte din încasări se duce la distribuitorii filmelor, o parte ne ajută să susținem următoarele activități ale asociației. În felul ăsta, voi faceți să se aprindă lumina proiectorului o dată și încă o dată.

Vă reamintim că, până pe 31 decembrie, toți administratorii firmelor care au înregistrat profit pot decide dacă virează impozitul către (acea gaură neagră și misterioasă numită) stat sau redirecționează 20 % către un ONG. Dacă măcar o companie ne va acorda acest sprijin (care ține până la urmă doar de scrierea unor hârtii), Asociația Marele Ecran va porni mai avântat în 2016.



În proiectul depus pentru titlul de Capitală Culturală, reprezentanții Timișoarei recunosc că, în acest moment, banii pentru cultură nu sunt împărțiți în mod ideal. Lăudabilă dovadă de sinceritate, dar până se vor lua măsurile potrivite, puteți îndrepta chiar dumneavoastră neajunsul prin a finanța pe cine credeți că merită. Desigur, dacă sunteți administrator sau puneți o vorbă bună la unul cu drag de filme :)

Un motiv în plus ar fi Noul Cod Fiscal. Se majorează procentul din cifra de afaceri până la care se pot face cheltuieli de sponsorizare.:

  • Cheltuielile de sponsorizare reduc impozitul pe profit în procentul de 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri, fără a depăși 20% din impozitul pe profit și se pot reporta pe o perioadă de 7 ani. 
În concluzie, dacă vă place oferta noastră și vă place Ceau, Cinema!, aveți la îndemână și acest instrument pentru a ne ajuta să continuăm. Rămâne valabil montajul nostru din primăvară, doar că în loc de 2 % acum vorbim de 20 % (și nu de persoane fizice, ci de firme). "Money never sleeps"

Money never sleeps - 2% pentru cinema from Richard Marius Ilie on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.