miercuri, 8 februarie 2017

Odiseea lui Cousteau la Timisoara




Asociația Marele Ecran vă invită miercuri, 8 februarie, la Casa Artelor pentru proiectia filmului „Odiseea” (2016), povestea „omului cu mai multe vieți - celebrul explorator francez  Jacques-Yves Cousteau. Filmul a avut premiera în cinematografele românești în 27 ianuarie.

“Odiseea” prezintă 30 de ani (perioada 1949 - 1979) din viața căpitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de știință, explorator, inventator și cineast. Personaj extrem de carismatic și un bun lider de opinie, Cousteau nu a fost lipsit de defecte, în special în ceea ce privește viața de familie. 

În 1948, Jacques-Yves Cousteau locuia împreună cu soția și cei doi băieți ai săi într-un mic paradis: o superbă casă cu vedere la Marea Mediterană.   Cu cinci ani înainte, Cousteau inventase un costum de scafandru revoluționar, brevet care îi adusese o mică avere ce ar fi trebuit să-i permită un trai bun până sfârșitul vieții.

Însă mintea sa era în continuare la aventuri pe mări și oceane. Iar invenția recentă îi deschisese brusc o nouă perspectivă asupra vieții subacvatice. Acum, singurul lucru pe care și-l dorea era să exploreze această nouă lume. Iar pentru asta ar fi fost în stare să sacrifice orice.

Filmul este scris și regizat de Jérôme Salle (scenaristul The Tourist) și este o ecranizare a cărții „Capitaine de La Calypso”, scrisă de Albert Falco și Yves Paccalet.

În rolul lui Cousteau joacă actorul Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Of Gods and Men), iar Audrey Tautou (Amélie) interpreteaza rolul lui Simone Cousteau, a doua soție a exploratorului. 

Filmările pentru „Odiseea” / „L'odyssée” au avut loc pe întreg cuprinsul Globului: Croația (insula Hvar), Africa de Sud, Antarctica, Ushuaia (Argentina), Brazilia, Bahamas și, evident, Franța. 

Jacques-Yves Cousteau s-a născut pe 11 iunie 1910, în Franța. A fost ofițer în marina franceză, explorator al vieții subacvatice în domeniul oceanografiei, fotograf, producător de filme și inventator de aparate submarine.

„Odiseea” / „L'odyssée” / ”The Odyssey” (2016) este adus în România de Independența Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.


Proiecția filmului „Odiseea” va avea loc miercuri, 8 februarie, de la ora 19:00, la Casa Artelor – Direcția pentru Cultură Timiș (str. Episcop A. Pacha, nr. 8). Capacitatea sălii este de 45 de locuri. Biletele, în valoare de 10 lei, vor fi disponibile la intrare, în ziua proiecției. Adica azi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.