vineri, 7 octombrie 2016

Semnul lui Zorro + live scoring


En garde! Proiecție specială la ediția opt Timishort: "Semnul lui Zorro" live, pe muzica trupei KGP din Polonia. Sâmbătă, 8 octombrie, ora 22, la Sala 2 a TNT.




„Semnul lui Zorro” (1920) e primul film care înfățișează aventurile lui Zorro, impunând standardele pentru următoarele filme și devenind o inspirație pentru producțiile viitoare despre răzbunătorul mascat. Regizorul Fred Niblo a realizat o serie de drame clasice de epocă, precum „Ben Hur” și „Cei trei muschetari”, dar „Semnul lui Zorro” a stabilit standardul de „filme de capă și spadă”, pentru o lungă perioadă. Filmul înfățișează toate elementele clasice ale genului: o intrigă în ritm alert, dueluri și urmăriri, răsturnări bruște de situație, umor și comic de situație, precum și un protagonist eroic, bine-definit.

„Semnul lui Zorro” își datorează succesul și protagonistului, legendarul Douglas Fairbanks. Această super-vedetă a începutului secolului XX a devenit cunoscută pentru interpretarea unor eroi de legendă sau din literatură; a jucat personaje precum Robin Hood, d’Artagnan, Don Juan sau Hoțul din Bagdad. Dar interpretarea lui Don Diego de la Vega din „Semnul lui Zorro” a fost cea pentru care e amintit în istoria cinematografiei.

Kochankowie Gwiezdnych Przestrzeni („Iubitorii de Stele”) e una dintre cele mai energetice și atractive trupe de pe scena muzicii poloneze moderne. Trupacombină funk-ul cu reggae și rock-ul garage cu rock-ul psihedelic al anilor ’70. Totul – cu un anume simț al umorului și al ironiei. În ultimii ani, au susținut concerte în multe locuri din Italia, Grecia, Germania, Slovacia și, desigur, Polonia. Acum, e timpul pentru România și Timishort! Veniti sa savurati versiunea „KGP” a coloanei sonore pentru „Semnul lui Zorro”.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.