miercuri, 16 septembrie 2015

Radu Muntean: "Cinema-ul de autor e un lux"

CINCI FILME - UN AUTOR

Scriam în 2010, după ce am văzut Marți, după Crăciun:

"Dacă debutul (lui Radu Muntean) era despre revolta adolescentină (Furia), Hârtia va fi albastră despre "revoluțiile" de la 20 de ani, iar Boogie amorsa bombele vârstei de mijloc, atunci ele sunt detonate în Marți, după Crăciun."







Sunt foarte curios ce va fi într-UN ETAJ MAI JOS.

Ce știm cu siguranță e ca va fi un film onest, cu mare respect față de public și în același timp incomod. În 2008, când a lansat Boogie la Timișoara, Radu Muntean zicea atunci că vrea să facă filme la care el însuși ar merge la cinematograf.

Într-un interviu acordat recent Iuliei Blaga, Muntean spune că "să faci cinema de artă acum e un lux și o mare responsabilitate".

Abia aștept premiera de sâmbătă, în prezența echipei filmului, ca să aflu mai multe. Premieră la care mai dăm o invitație de 2 persoane, dacă ne zici filmul tău favorit de Radu Muntean și de ce e tocmai acela.


Un comentariu:

  1. Al meu favorit e "Furia".
    Nu pentru marile lui calitati ca film ci mai degraba pt. curajul si obraznicia pozitiva remarcabila de a face si alt fel de film(e), de autor cum zice regizorul si offbeat, pumn-beat, "tineresti" (in lipsa de alt termen...:)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.