luni, 28 septembrie 2015

Phoenix, la Timișoara

GIRL POWER



Citisem recent mai multe comentarii legate de rolul ingrat al femeii în cinema-ul actual. În filmele lui Christian Petzold (Yella, Jerrichow, Barbara), femeia capătă statutul de eroină. Are un caracter puternic şi își ermetizează sentimentele în spatele unui văl de sobrietate ţesut de tragedii. În jurul ei, atmosfera este întodeauna misterioasă. Femeia portretizează liniştea dinaintea furtunii ce se desfăşoară în interiorul ei. Pe cât este de greu să descifrezi trăirile ei adevărate, pe atât de dificil este să anticipezi acţiunile care vor urma. Și, la Petzold, chipul acestei femei este, mai mereu, al Ninei Hoss (actrița muză). După unii, este unul dintre cele mai mari duo-uri "actori-regizor" în activitate.






Puteți vedea ultima lor colaborare, Phoenix, și la Timișoara, într-o proiecție marca Pelicula Culturală, la AMBASADA. Miercuri, 30 septembrie, de la ora 19.00. Biletul costă 10 lei şi poate fi achiziţionat înainte de proiecție, la Ambasada, în limita a 125 de locuri disponibile.

Phoenix a fost distins cu 5 premii şi nominalizări la festivaluri precum San Sebastián International Film Festival, Seattle International Film Festival, London Film Festival. Unul din filmele noir reușite din ultimii ani.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.