vineri, 24 iulie 2015

Ceau, Cinema!: O Vinere Animată


Azi vom avea o vinere foarte animată la Ceau, Cinema!


Ceau AnimAtelier                         
De la ora 18, la AMBASADA

De la ilustratie la animație - Alma Cazacu (motion designer) și Dan Ungureanu (ilustrator) vă invită la o discuție despre pașii invizibili, parcurși de creatori, de la idee la animație. De la concept, storyboard și assets, la compositing, animație și visual effects. Deschideți ochii și urechile și haideți să îi cunoașteti!

Alma Cazacu e co-fondator Make a Point, a studiat Multimedia - montaj și sunet la UNATC în București și Digital Post Production la National Film and Television School din UK. Este artist vizual, curator și producător, specialistă în efecte vizuale (motion + graphic design, compositing, colourgrading). / www.makeapoint.ro

Dan Ungureanu este ilustrator si autor de carte pentru copii si nu numai. Absolvent al masteratului Children's Book Illustration la Cambridge School of Art. “Nara and the island” va fi publicată în primăvara 2016 de Andersen Press London. Anul trecut a fost unul dintre cei mai loiali spectatori la Ceau, Cinema! Anul acesta susține atelier. #asaseface

De la ora 20, facem Terapie de Basm.

Creatorii proiectului Terapie de Basm (revistă de bandă desenată) sunt deja la a doua participare la Ceau, Cinema! (vezi AICI ce au pregătit la prima). Acum vor arăta și cîteva animații în care s-au implicat între timp și veți putea înțelege procesul de creație, pas cu pas, frame cu frame. Au pregătit și anul ăsta ceva șpețial pentru noi.



Bonus,  dacă rămâneți la AMBASADA pînă la 22, primiți un calup Vinerea Animată, animațiile mai vesele și solare sau mai întunecate și psihedelice, cernute în ultimul an de Waka_X (Felix Petrescu). Accesul este liber la toate evenimentele de azi de la AMBASADA.

Pentru cei care vor răcoare adevărată + animație, Cool Cinema (demisol Casa Artelor) este rezervat pentru cele două programe Vinerea Animată, de la 18. Iar în Curtea cu Castan, tot la Casa Artelor, rulează lungmetrajul franco-german de animaţie Jean, copilul lunii (Moon Man, 2012), de la ora 22.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.