sâmbătă, 12 iulie 2014

Terapie de basm la Ceau, Cinema!

INVITAT SPECIAL: VICTOR DRUJINIU 
 

Nu e prima oară când pe acest blog se dicută despre comics. Ne-am dorit mult să avem reprezentată această artă și la Ceau, Cinema! Și-o vom avea. PUF! BANG! POW! Terapie de basm, proiectul de bandă desenată din Timișoara susține un comic book-ing live, joi, de la ora 19.00, la subsolul Casei Artelor. Artiștii vor desena pe loc, vor discuta cu împătimiții genului și își vor aduce revista (cu difuzare națională), ajunsă deja la numărul 3. Mai avem un invitat special, de calibru, marvel-ous: Victor Drujiniu, probabil cel mai important comic-book artist român.   

Terapie de Basm

În vremuri obsesiv-compulsive, într-o societate cu deficit de atenție, depresia, nevroza, anxietatea, și tulburările de panică nu au ocolit nici măcar tărâmul basmelor. Într-o lume tot mai dură, în care oamenii și-au pierdut răbdarea de a le mai asculta povestea, atunci când nici farmecele, buzduganele și zânele nu le mai pot veni în ajutor, personajele noastre preferate, înfrânte și aflate în culmea disperării, se văd și ele nevoite să facă apel la…terapie.

În “Sală”, sub conducerea unui misterios terapeut, vom afla adevărata poveste a cavalerilor, a fiicelor de împărat, a necuvântătoarelor fermecate și a zmeilor înspăimântători. Acum putem fii martori la ședințele de terapie, unde vom afla ce a fost cu adevărat odată ca niciodată.
(un proiect DCXS, inițiat de Edukube)




Victor Drujiniu: de la Pif la Batman

După ce a citit tot ce i-a căzut în mână în copilăria din Sfântu Gheorghe (inclusiv faimoasele Pif-uri), Victor Drujiniu s-a apucat de desenat BD. În 2007 prinde primele comenzi în Statele Unite: Tales from Wonderland: Alice, Mad Hatter 2 ș.a.. În 2010, creionează adaptarea BD a filmului Predators, fiind selectat personal pentru treaba asta de însuși regizorul Robert Rodriguez.

În 2011 publică la Marvel: Incredible Hulk și Dungeon Siege III și The Occultist (la Dark Horse).A fost invitat la mai multe ediții Comic Con, la Londra, împreună cu artiști renumiți, dar și la convenția de la București. În 2013, l-a desenat pe -dacă vă vine să credeți- Batman, pentru DC (Batman: Arkham Origins)

"Victor Drujiniu practică un desen academic, hiper-realist, aşa cum puţini autori români de BD mai lucrează astăzi. Ţinând cont că a intrat pe piaţa americană foarte tânăr (de la vârsta de 27 de ani) îî prevedem o carieră strălucită în domeniu" scrie Revista Nautilus. Victor a ales să locuiască în Timișoara, după absolvirea Facultatății de Artă de aici, în 2005.

 





mai multe planșe, aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.