marți, 6 ianuarie 2015

Ce filme mai vede Diaspora


"Noul Val Românesc" ajunge și pe țărmul Marsiliei, în cadrul unui eveniment dedicat "filmelor incredibile din anii 2000 semnate de absolut necunoscuți...În ciuda precarității sale economice, s-a arătat surprinzător de durabil. La 15 ani de la nașterea sa, Noul Val Românesc fierbe încă și surprinde."

Vor fi prezentate la Marsilia o bună parte din filmele românești care au făcut istorie în ultimii ani: Moartea Domnului Lăzărescu, 432, A fost sau n-a fost, Morgen, Eu cînd vreau să fluier, fluier, California Dreamin', Toată lumea din familia noastră, Amintiri din epoca de aur, Despre dragoste și melci, Poziția Copilului, București, unde ești? dar și Balanța lui Lucian Pintilie.

În caz că stați în zonă, îi puteți întîlni între 27 ianuarie și 4 februarie pe regizorul Tudor Giurgiu, actrița Dorotheea Petre, monteuza Dana Bunescu, criticul Andrei Rus și 12 elevi de la liceul Eminescu din Cluj. Întîmplarea aceasta ne-a fost semnalată de Ioan T. Morar care, din cîte știu de pe twitter, locuiește în La Ciotat (orașul strîns legat de nașterea cinematografului, acum 120 de ani).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.