miercuri, 24 septembrie 2014

Țări, festivaluri, regizori și școli de film invitate la Timishort

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort o are ca țară invitată anul acesta pe Islanda. Pe lângă o selecție de scurtmetraje recente produse pe insula nordică, Timishort va găzdui și o prezentare a festivalului Shorts&Docs din Reykjavík.

Secțiunea Focus on va prezenta activitatea cinematografică a regizorului britanic, stabilit la Paris, Antony Hickling. Selecția de scurtmetraje semnate de apreciatul regizor cuprinde filmele Carnaval, Little Gay Boy, P.D. și QJ.

Carnaval este un scurtmetraj experimental creat pentru lansarea cărții Carnaval de Manuel Blanc. Este este filmat în întregime în format Super 8.

Little Gay Boy constă din trei părți care spun povestea lui Jean-Christophe, o călătorie inițiatică  de la naștere până la re-nașterea finală. El este fiul unei prostituate, pe care o cunoaștem foarte puțin, și a unui tată absent. În adolescență, JC experimentează cu sexualitatea sa și își împinge limitele propriei identități până ce îl cunoaște în cele din urmă pe tatăl pe care și l-a imaginat toată viața. Pendulând între fantezii violente și ireale, scopul lui JC este de a-și croi propriul drum, înfruntând și învingând demonii trecutului său. Filmul se apropie de performance art, dans, body art, text și poezie, cerând publicului să rămână deschis către un alt gen de experiență. Filmul folosește modul tradițional de a spune o poveste și un stil de filmare mai experimental pentru a-și transmite mesajul.



Q.J. este o reinterpretare a filmului clasic din 1927 al lui Carl Theodor Dreyer, Patimile Ioanei d'Arc. El explorează temele sexualității și opresiunii în cadrul unui context contemporan.

Scurtmetrajul/poemul video PD începe ca un omagiu adus cărții Derek Jarman’s Garden cu fotografii de Howard Sooley, și este filmat în întregime cu un telefon mobil.

Tot la Timishort veți putea urmări în cadrul secțiunii SHORT MATTERS! și turneul de scurtmetraje al Academiei Europene de Film.

Ca în fiecare an, școala de film invitată este UNATC din București. Astfel, veți avea ocazia de a viziona pe marele ecran cele mai recente scurtemetraje realizate de studenții renumitei școli de film românești.


Festivalul Internațional de Film Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei și al Consiliului Local Timișoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara, Ambasada Israelului la București, promovat de promovat de TVR Timișoara, Radio România Cultural, Radio Timișoara, West City Radio, Digi24 Timișoara, 24Fun, Observator Cultural, Modernism.ro, Dordeduca.ro, LiterNet, Cinemagia, CineFAN, PoliticALL, Sub25, Marele Ecran și susținut de Cuib D’Arte, Van Graph K’fe, RDS/RCS, Music Service, Elba Timișoara, Porsche România.

Pentru mai multe detalii urmăriți www.timishort.ro sau https://www.facebook.com/timishort !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.