vineri, 12 septembrie 2014

Alo, aterizează groparu!



  -Vine si groparu.
  -(...)
  -Da, vine cu familia
  - (...)  
  - Groparu vine cu mașina de la Cluj special pentru treaba asta. O să fie plin la eveniment.
  - (...)
  - La sfîrșit vorbește și groparu. O să iasă mișto.
  - (...)
  -Nu încă. Aduce el usturoi.

Așa vorbeam ieri la telefon într-un magazin și nu știam de ce brusc au ridicat toți oamenii privirile spre mine. M-am gîndit că iarăși vorbesc prea tare într-un loc public, după cum mi-e obiceiul. Problema nu era asta (deși vorbeam tare). Problema era ca foloseam un ton prea vesel vorbind despre un gropar. Oamenii nu știau dacă să-mi ofere condoleanțe sau să mă arunce afară. 

Deci da. Groparu (Radu Băzăvan) vine astăzi la Casa Filmelor de la Plai (după cum și-a anunțat și el prezența AICI). Și va sta la discuții cu publicul, după proiecția mult-așteptată a filmului Usturoi ( în jur de miezul nopții, după concertele de la Scena Mare). Este atracția primei seri din programul pregătit (din nou) în tandem cu Pelicula Culturală.



De început, începem la ora 17.30 cu un film fain. Chiar așa se și cheamă: Un film fain (2012). De văzut mai ales de voluntarii care mișună pe la Plai (în ideea că vor avea 45 de minute libere) și nu numai de ei. E regizat de Andrei Dăscălescu, dealtfel și fondatorul festivalului Filmul de Piatră. Andrei ne aduce și o selecție de scurtmetraje, pe care o dăm duminică de la 16.00. După filme, puteți sta de vorbă cu el. Sau pînă atunci, dacă îl prindeți pe aleile muzeului ( pont: întrebați-l de Constantin și Elena, documentarul pe care l-a făcut în 2009).



Iar de la 18.15, Ceau, Cinema! prezintă La limita de jos a cerului (r. Igor Cobileanski, 2013), pentru cei care nu l-au prins la festivalul pe care l-am inițiat acum nici două luni la Timișoara și Gottlob.

Ca să parafrazăm pe cineva dintr-Un film fain: la Casa Filmelor venim ca la ceva ce vedem pentru prima oară. E o nebunie! Ce mai era? Nu vă uitați buletinul (ca să vă dăm căști) și celelalte lucrușoare. Asta e ziua întîi (din trei). Să vă fie de bine la Plai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.