vineri, 18 iulie 2014

Vinere animată de Ernest și Celestine

ZIUA ANIMAȚIILOR LA CEAU, CINEMA!


Ernest și Celestine e punctul culminant al programului de azi (și poate chiar a ediției-pilot Ceau, Cinema!), din simplul motiv că va fi apreciat și de mari și de mici (cei care rezistă până la ora 22.00), și de fanii animațiilor și de spectatorii de film obișnuiți. Un film lejer, simpatic, cu personaje cuceritoare, despre prietenia improbabilă dintre un urs clown/muzician și șoricica orfană, Celestine.

La origine, filmul are niște cărți pentru copii ilustrate de Gabriel Vincent. Producția franceză a primit un "touch" belgian de la realizatorii Vincent Patard și Stephane Aubier, alături de Benjamin Renner. Scenariul e semnat de cunoscutul scriitor, Danniel Pennac. Vocea lui Ernest îi aparține lui Lambert Wilson, maestrul de ceremonii la Festivalul de la Cannes de anul acesta. Apropo, E & C a fost vizionat la Cannes în cadrul Quinzaine des Realisateurs. Aclamat în toată lumea, e primul film de animație care a luat premiul Magritte.




Filmul e subtitrat în română. Un mare "merci" Institutului Francez la Timișoara, în special Deliei Jurma, care a intermediat pentru noi legătura cu distribuitorul TAMASA (tot francezilor le mulțumim pentru că ne-au împrumutat 40 de scaune).

Amatorii de animații tari vor fi răsfățați astăzi la Ceau, Cinema!. De la ora 18.00 ne întrebăm ce mai face și  Încot.ro merge animația românească. Ne răspundem tot noi într-o Discuție Animată de Ctrl-D, imediat după calupul care va începe cu un episod din Luzării de pe Electrolizei (serialul de animație creat de Unguru Bulan). Apoi, în paralel cu programele din sala Studio sau curte, se va derula Vinerea Animată (program în două părți, de la 20.00 și 22.00). Deci, fie că nu mai găsiți loc în celelalte spații, fie că vreți să vă răcoriți o clipită sau pur și simplu dacă vreți niște aperitive fanteziste numai bune de început week-end-ul, pășiți în spațiul cool la propriu, de la demisol

Deci hai la Ceau, Cinema! să-ți animăm o zi de vară, până seară!
Și nu uitați: azi începem de la ora 17.00 cu ultimul scurtmetraj al lui Igor Cobileanski și primele două scurtmetraje ale lui Cristian Mungiu.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.