luni, 28 iulie 2014

ARTĂ la Veneția


Noul scurtmetraj al lui Adrian Sitaru, ARTĂ a fost selecționat la Festivalul de Film de la Veneția în secțiunea Orizzonti, alături de alte 19 scurtmetraje. La început am fost surprins de distribuirea criticului de film Andrei Rus, dar apoi m-a cucerit naturalețea cu care joacă. E un film curajos, care deschide o discuție interesantă și actuală despre moralitatea în artă, despre abuz ș.a.:

Artă este un film născut din discuțiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj Fixeur, despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz și cât de ușor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei”, a declarat Sitaru, care semnează și scenariul.

În film mai apar Emanuel Pîrvu, Ioana Abur, Adrian Silișteanu (care face și imaginea filmului) și Anamaria Antoci, producătorul acestui film 100 % independent (4 Proof Film).

De la Anamaria mai aflăm două vești bune: Fixeur a primit niște bani pentru dezvoltare de la MEDIA (Europa Creativă), iar Silent Places (filmul de dans pe care l-am proiectat și noi la Ceau, Cinema! regizat de Simona Deaconescu, filmat de Oleg Mutu, pe muzica timișoreanului Cari Tibor) a participat in iulie la International Screendance Festival (Durham, Carolina de Nord) si tocmai fost selectat la San Francisco Dance Film Festival (ce va avea loc în noiembrie). Vrem să-l mai dăm și noi o dată, la Plai.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.