joi, 18 aprilie 2013

Trailerul Zilei: Capcana

HAJDE LA FILM! 


Azi, la Timişoara, Pelicula Culturală vă aduce Capcana (Klopka, de Srdjan Golubovic, 2007).

Filmul a fost prezentat în premieră la Berlinală şi a intrat în shortlist la Oscar la categoria "cel mai bun film străin" din partea Serbiei. Protagonistul Nebojsa Glagovac a cîştigat premiul de cel mai bun actor la Festivalul de la Milano. 

Vladan Petkovic, jurnalist în Belgrad şi colegul meu în juriul Timishort de anul trecut, zice că Klopka "poate fi considerat începutul a ceea ce se cheamă neoficial Noul Film Sîrbesc(voi publica zilele următoare toată scrisoarea lui Vladan despre ce se întîmplă cu cinematografia din ţara lui). 

Povestea din Capcana se putea întîmpla exact la fel şi la noi, în sistemul nostru medical şi social. Un om cinstit, o familie normală se trezesc peste noapte într-o situaţie fără ieşire. E un thriller neo-noir despre dileme morale, responsabilitate, vinovăţie şi inegalitate socială. Despre cum ajunge o ramă de tablou să coste mai mult ca o viaţă de om. Vecinii noştri slavi de la vest sunt mai apropiaţi de noi decît credem.

Şi pentru că unii au început să confunde Pelicula Culturală cu Asociaţia Marele Ecran, le vom spori şi mai tare confuzia pentru că la toamnă ne vom îngriji în tandem (Iupiii!) de Casa Filmelor de la Festivalul Plai. Totuşi vreau să fie clar că, deşi tragem în aceeaşi direcţie, Pelicula Culturală este un grup distinct (şi distins :). Cele două fondatoare dau dovadă de multă responsabilitate socială. 

De exemplu, la evenimentul de deseară (ora 19), intrarea se face pe bază de lenjerie de pat sau prosoape de bumbac care vor fi donate Spitalului de Copii. Proiecţia va avea loc în sala de evenimente proaspăt renovată a Vicariatului Sîrbesc (Piaţa Unirii, nr.4). Aşadar, descoperiţi un loc nou, faceţi o faptă bună şi vedeţi un film. E "capcana" perfectă :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.