miercuri, 24 aprilie 2013

Afişul Zilei: Tres Courts 2013




Tres Courts e unul din cele mai aşteptate şi inedite festivaluri din lumea scurtmetrajelor. Îmi pare rău că se suprapune din nou cu Timishort, dar datele de proiecţie sunt hotărîte la nivel internaţional. Tres Courts se desfăşoară simultan în 17 ţări de pe 5 continente. În România are loc în 25  de oraşe (AICI găsiţi programul). La Timişoara, se întîmplă vineri, 26 aprilie, de la ora 16, la Aula Magna de la Vest.

Selecţia Internaţională e diversă şi surprinzătoare, ca întotdeauna. Anul acesta vă recomand cu mîna pe inimă să vedeţi şi selecţia naţională. Nu pentru că am participat şi eu la alegerea lor, dar cele 22 de filmuleţe româneşti finaliste sunt la cu totul alt nivel calitativ faţă de anii trecuţi. Am descoperit cîţiva tineri autori interesanţi: Adriana Catarig, Fekete Szabolcs, Pătraşcu Alexei ş.a.

Deocamdată trebuie să păstrez secretul asupra cîştigătorilor. Pot să vă spun însă că, în ziua jurizării (9 martie), am văzut vreo sută de scurte. De la ridicol, chinuitor de slabe (slide-show-uri cu poze din natură), la unele impecabile ca tehnică şi actuale ca temă şi limbaj cinematografic. Voi le veţi vedea desigur numai pe cele bune. Juriul care a suferit pentru voi a fost alcătuit, printre alţii, de prietenii noştri: Ingrid Diac (Institutul Francez), Boris Gaza (Atelier 1), Cristian Ilea (Camera 4), Lucian Ionică (TVR), Felix Petrescu (Makunouchi Bento) şi Marian Rădulescu. Asta în caz că nu vă plac, să ştiţi pe cine înjura (deşi nu cred că va fi cazul). Iată un foarte scurt aperitiv:

                                            Intalnire între doi grei: Petrescu & Radulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.