sâmbătă, 25 februarie 2012

The Golden Lady

Poate ca diva prezentata in postarea anterioara (Michelle Williams) nu e favorita la Oscar, dar e favorita mea pe anul 2011 (pentru ca abia anul trecut m-a rupt cu rolul ei din Blue Valentine). Competitia pentru premiul de interpretare feminina e acerba anul asta. Totusi, trebuie sa recunosc cu respect ca Meryl Streep (The Iron Lady) parca se distanteaza la o lungime in fata urmaritoarelor. Nu e atat faptul ca a incarnat o octogenara bolnava de dementa (ceea ce stim ca place Academiei) si un om politic complicat (Margaret Thatcher). E felul in care rosteste cuvintele. Parca le daltuieste in piatra. Sau, mai precis, in fier:

"People don't think anymore. They feel. Do you know? One of the great problem of our age is that we are governed by people who care more about feelings than that they do care about thoughts and ideas. Watch your thoughts for they become words. Watch your words for they become actions. Watch your actions for they become...habits. Watch your habits, for they become your character. And watch your character, for it becomes your destiny! What we think we become."

4 comentarii:

  1. N-am reusit sa vizionez toate filmele care concureaza pentru Oscar, anul acesta, deci nu ma pot pronunta. Totusi, desi o ador pe Marlyn Streep,i-am urmarit filmele de la Kramer contra Kramer, The Bridges of Madison County, Sophie's Choice( foarte buna cartea), Iubita locotenetului francez dupa John Fowles, Out of Africa si altele. Mai putin in comedii parca a jucat si in Diavolul se imbraca de la Prada si parca a mai concurat si anul trecut intr-o comedie.Parerea mea The Iron Lady e un rol de compozitie unde nu s-a lasat, a dat totul. Sa zicem ca e cea mai tare actrita din ultimii ani, nu gasesc cuvintele. E si un om, in afara filmului, a scenei, deosebit. O pasare rara. Deci merita sa fie premiata, pentru rol, cariera, pentru viata. Dar imi place si Michelle Williams primul film in care am remacat-o a fost un serial Dawson's creek.Are potential.Mi-ar place sa castige si ea desi mi se pare ca e ceva intre Marlyn si Kylie si are timp. As vrea sa castige The Artist (imi plac filmele clasice, mute, noir, Garbo, Laurence Olivier, Chaplin, Charles Boyer, l-am vazut in lumina de gaz cu Ingrid Bergman, in Napoleon, parca cu Garbo in Maria Walewska, am fost indragostita de actor. Mi-ar place sa castige Hugo, o incercare inedita a lui Scorsese. The Help, filmul Iranian, Woody Allen, il prefer pe Clooney in schimbul lui Pitt. Ahh,sunt multe de spus, vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii cum se spune in film, orice asemanare cu realitatea in alegerea personajelor, a intamplarilor, e pur intamplatoare....

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim

    merci de comentariu

    cu atatea opinii interesante, m-ar bucura sa stiu ca te-ai bagat in concursul nostru de predictii

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.