joi, 12 ianuarie 2012

Succes românesc la Hollywood

"THE CROSSING" CUCEREŞTE ORAŞUL ÎNGERILOR


Aş fi vrut să păstrez informaţia asta pentru articolul dedicat evenimentului din 7 februarie.
Dar nu se mai poate. E prea fierbinte şi prea importantă (vă rog să nu uitaţi: aţi auzit-o prima dată pe marele ecran!!!).

Scurtmetrajul românesc The Crossing a luat şase premii la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood. De fapt a luat cam tot ce se putea lua. Inclusiv premiul pentru regie (Cristian Pleş) şi pentru cel mai bun actor (bineee Boris!). Ia uitaţi-vă aici în ce companie se găseşte actorul timişorean, Boris Gaza.

Judecînd după numărul de premii cu care a fost distins, The Crossing este cel mai bun film al actualei ediţii de festival. Ok, poate că LACF nu e Sundance sau premiile Oscar, dar e un festival care se desfăşoară (repet) în Los Angeles, pe Ventura Boulevard (unde s-au filmat scene din Crash, Transformers şi 40 year old virgin), în inima Hollywoodului. Trebuie să recunoaşteţi că nu se întîmplă prea des să avem un succes românesc peste ocean. Cu atît mai mult un scurtmetraj studenţesc, filmat cu resurse independente (pe aici prin zonă, pe la Buziaş şi Bîrzava) şi, more or less, prin voluntariat.

E o confirmare nouă (pe lîngă celelalte două distincţii) pentru talentul tînărului cineast şi al protagonistului. E o ştire de bun augur şi pentru Asociaţia Marele Ecran care îşi face debutul cu proiecţia acestui short, despre care am scris aici încă din august 2010, cînd încă nu era finalizată post-producţia. Boris îmi dădea ieri seară ştirea printr-un sms şi îmi spunea că avem exclusivitate. Deci ştirea asta este premiul nostru pentru că am crezut în film încă de la început. Iar voi sunteţi invitaţi să-l vedeţi pe 7 februarie, în Aula Bibliotecii "Eugen Todoran".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.