luni, 26 decembrie 2011

Argint pentru Crossing

EXCLUSIV PE MARELE ECRAN

Se pare ca totusi am fost cuminti, pentru ca am primit o veste minunata pe care putem sa o oferim si cititorilor nostri. In premiera si in exclusivitate. Scurtmetrajul romanesc The Crossing (regia: Cristian Ples, cu Toma Cuzin si Boris Gaza) a primit "The Silver Award" la California Film Awards. Mi se pare extraordinar ca un asemenea demers independent romanesc a capatat apreciere in chiar inima industriei mondiale de film. Ceremonia de premiere va avea loc la San Diego, in 28 ianuarie 2012.

Bucuria noastra e cu atat mai mare cu cat am fost foarte atasati de acest proiect inca din perioada filmarilor. Dealtfel am fost primii care l-am difuzat tot aici, pana a inceput sa circule prin festivaluri si sa culeaga lauri. Am povestit la un ceai (si eu si Richie) o gramada despre experienta filmarilor impreuna cu Boris ( a carui interpretare este unul din atuurile filmului).

Vestea si mai minunata: avem promisiunea ca vom proiecta The Crossing la Timisoara, in prezenta regizorului si a unuia din protagonisti. Asta se va intampla probabil la inceputul lui februarie. Totodata este primul eveniment al Asociatiei Marele Ecran (da, am capatat si "personalitate juridica" pentru ca avem planuri mari). Ar fi un excelent start pentru noua noastra aventura comuna (in care va vom invita sa va alaturati, cand va veni timpul).

Un motiv in plus sa privim cu optimism si incredere crossing-ul dintre ani .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.