joi, 22 decembrie 2011

Puss in Boots (2011)

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING...VERY VERY FAST
rating: probabil colectabil pentru copii şi părinţi


Poos Puss in Boots (Motanul Încălţat) e un mare remix. Imaginaţi-vă că David Guetta (că e la modă) ar reorchestra un evergreen (să spunem "Strangers in The Night"). Mixul ar avea probabil o linie de bas puternică, o grămadă de efecte şi ar părea pe fast-forward faţă de original. Aşa e şi cu animaţia asta desprinsă din universul Shrek, dinainte de Shrek. Acum să nu credeţi că aşteptam o adaptare fidelă după Charles Perrault. Baietii de la Dreamworks mixează personaje şi poveşti precum: Jack şi vrejul de fasole, Gîsca cu ouăle de aur, Humpty Dumpty, Masca lui Zorro (tot cu Antonio Banderas) şi...Kill Bill.

Da, sunt multe citate şi trimiteri directe la Tarantino (split-screen, montaj, muzică) sau care evocă limbajul cinematografic tarantinesc sau al regizorilor care l-au influenţat (Sergio Leone) şi pe care i-a influenţat (Roberto Rodriguez); apropo de ultimul pomenit, o găselniţă iscusită este alegerea vocilor lui Banderas & Hayek pentru cuplul pisicesc (dacă vă amintiţi, Desperado le oferă amîndurora primul rol principal la Hollywood ).

Dar e greu să ţii ritmul cu sarabanda de glumiţe (auto)referenţiale, cu toate gagurile vizuale. Se întîmplă prea multe pe metru pătrat de peliculă ca să ţii pasul doar cei doi ochi din dotare. Totul e hiperapid, hiperkinetic. Nu vă miraţi dacă ai noştri copii vor fi toţi hiperactivi. Poos Puss in Boots e o animaţie super-rapidă şi...superficială. Dar tocmai lipsa profunzimii permite ţintirea (şi nimerirea) a două categorii de spectatori: pe lîngă copiii care se vor bucura de show, îi va face să toarcă de încîntare şi pe cinefilii cunoscători. E o mostră vioaie şi veselă de hipercinema din tînărul Miauuuleniu trei.

voci adiţionale: Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton şi-atenţie, tobe!- Guillermo Del Toro

ps. mi-a venit o idee de afacere pornind de la acest film: lansarea unei linii complete de produse de la mîncare pentru pisici, nisip pentru pisici şi pînă la produse de igienă corporală pentru motani, sub numele B Pussy by Antonio Banderas

2 comentarii:

  1. Mică-corecţie: e Puss in Boots, că "poos in boots" ar cam însemna că "face căcuţă-n cizme" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ovi

    Mie chiar imi place varianta cu Poo.
    In perioada asta chiar e bine sa gasesti ceva in cizmulite :))

    la noi ii zice noroc

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.