vineri, 21 octombrie 2011

Snuff cu Gaddafi

CU ACORDUL PARINTILOR...TELEVIZIUNILOR DE STIRI
rating: oroare

Oare nu observa nimeni
cruzimea imaginilor care curg de peste 24 de ore in programele de stiri?

Oare chiar trebuia aratata in intregime agonia lui Gaddafi ca sa fim siguri ca a murit? Nu ajungea o fotografie? Da, stiu ca vorbim despre un tiran. Poate ca merita sa fie chinuit pentru deceniile in care si-a chinuit poporul. Probabil ca a fost un om diabolic. Cu toate astea, sa nu uitam ca in imaginile acelea este prezentat - orice s-ar zice- UN OM CARE MOARE.

Mai precis, este ucis.

Imaginile sunt difuzate de dimineata pana seara. Inainte si dupa prime-time. Oare nu se gandeste nimeni ca vor fi vazute si de copii (numai la TVR 1, chipul muribundului este blurat)? Nu vedem ca violenta (tele)vizuala pregateste calea spre si mai multa violenta? In lumea reala...

Oare ni s-au amortit simturile (mai ales bunul simt) in asemenea hal? Am devenit atat de toleranti la violenta absoluta?

Oare asa de subtire e poleiala noastra de civilizatie? Ma tem ca suntem la fel de salbatici ca si libienii care se pozeaza cu exuberanta langa cadavrul tiranului. Si suntem la fel de cruzi ca tiranii atunci cand facem audienta (si bani) din cadavrele lor, neracite inca.

Oare nu-si da seama nimeni ca televiziunile difuzeaza de fapt...UN SNUFF CU GADDAFI?

snuff = gen de film care descrie moartea sau uciderea unei persoane in realitate, fara ajutorul efectelor speciale, cu scopul precis de a distribui si distra si pentru a-l exploata financiar (sursa Wikipedia)

4 comentarii:

  1. Pai, Lucica, hai sa-l ascultam pe Cristi Mungiu - cel din ZAPPING. Hanno (interpretul rolului principal) stii ce a facut la final, nu? A apasat pe butonul magic al telecomenzii, pe care scria OFF. For ever and for good. (Si apoi a pus mana pe o carte!) You can if you want.

    RăspundețiȘtergere
  2. @saskiul:

    Ar fi si asta o solutie.
    Dar stim amandoi ca prea putini ar imbratisa-o. Deocamdata.

    Solutia in care cred eu este discernamantul. Sa selectezi ceea ce vezi.

    N-ar strica nici un protest mai amplu fata de grozaviile ce apar la tembelizor.

    RăspundețiȘtergere
  3. violence sells si asta e tot ce conteaza pentru televiziuni. nimeni nu se gandeste la impactul emotional. ironic e ca tot aceleasi televiziuni realizeaza emisiuni intregi despre cum violenta e in crestere in Romania, cum nu mai esti in siguranta in trafic, acasa sau pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  4. @m@ri@n: Ironic, da. Ca sarpele Uroborus care se musca de coada :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.