miercuri, 14 aprilie 2010

Cum sa castigi o camera in 3 minute


CONCURS DE SCENARII
3minutE

In curand intram in zodia scurtmetrajelor. Festivalul Tres Courts se desfasoara simultan in 20 de tari, intre 7 si 9 mai. Simultan si cu Timishort Film Fest (5-9 mai). Nici ca se putea potriveala mai buna cu concursul de scenarii pe care il planuim de mult.

Stim ca mai multi cititori ai blogului au vrut sa participe cu un scurtmetraj de 3 minute la selectia nationala Tres Courts. Au avut idei, dar n-au avut timp. Sau au avut timp, dar n-au avut idei. Sau au avut idei si timp, dar n-au avut camera.

Intre timp, la Tres Courts a expirat perioada de inscriere. Si aici apare concursul 3minutE. Daca ai o idee de scurtmetraj de 3 minute, iti dam noi camera. Noi fiind Marele Ecran si 3E, magazin online de produse electronice. Camera fiind modelul Toshiba Camileo S10.




E un camcorder cat un pachet de tigari, dar foarte capabil in high-definition. N-o sa va ascundem ca si Marele Ecran primeste un Camileo (vedeti cata generozitate, impartim castigul cu voi). Stiu ca deja ardeti de nerabdare sa va apucati de scris, asa ca lasam vorbaria si trecem la


reguli concurs 3minutE :


1. Durata concursului: 14 aprilie - 10 mai

2. Organizatorii concursului: Marele Ecran si 3E

3. Premiul: una bucata Toshiba Camileo S10 + husa + trepied

4. Participantii trebuie sa fie de pe teritoriul planetei Pamant, fara limita de varsta, sex, rasa, religie sau nationalitate. Pot participa si membrii diasporei, cu conditia sa-si plateasca singuri taxele de curierat in cazul castigului. Asa le trebuie, daca lucreaza in Japonia.

5. Se considera participant la concurs oricine trimite scenariul (unul sau mai multe) pe adresele richie.tm@gmail.com si lucianmircul@gmail.com. Scenariile trebuie semnate cu numele din buletin, pentru a proteja drepturile de autor.

6. Sunt acceptate doar scenariile originale. Adica inspirate din tartacuta autorului. Plagiatele (cele descoperite) nu sunt luate in considerare.

7. Organizatorii au dreptul sa publice scenariul pe blogul Marele Ecran, in perioada concursului. Organizatorii au obligatia sa respecte toate drepturile de autor si conexe dreptului de autor ale participantilor. Adica ideile participantilor raman ale lor.

8. Castigatorul va fi decis in urma voturilor organizatorilor: Marele Ecran si 3E.

9. Fanii declarati ai lui Sergiu Nicolaescu nu sunt acceptati in concurs

10. Castigatorul are obligatia sa faca un scurtmetraj folosind noua sa camera, preferabil dupa scenariul cu care s-a inscris. Filmuletul va fi publicat pe Marele Ecran. Sfatul medicului este sa nu va imaginati un scenariu cu buget de Avatar. De ce credeti ca noul val romanesc este asa minimal?

11. Nici un animal nu va fi torturat in timpul scrierii scenariului.

12. Scenariul trebuie sa fie baza pentru un scurtmetraj de maxim 3 minute. Dar cine cronometreaza? Mai ales pe hartie? Ca reper aproximativ, iata un film selectionat la Tres Courts in 2007.



Spor la idei si sa castige cel mai (ne)bun!

Later Edit: Etapa de primire a scenariilor s-a incheiat. Multumim participantilor si le solicitam rabdarea mai cateva zile ca sa hotaram.

10 comentarii:

  1. Dacă filmul ăsta demonstrativ a fost filmat cu cameră Toshiba ...înseamnă că e tare camera :).

    În altă ordine de idei , voi încerca să fac ceva, dar stau extrem de prost cu timpul... Nu sunt nici scenarist şi nici vreun brainiac, dar voi încerca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Moroi:

    Concursul nu e pentru scenaristi.
    E pentru oricine are o idee de filmulet.
    Si are capacitatea sa o povesteasca in scris.
    Ceea ce n-ar trebui sa fie asa greu.

    Asteptam ideea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Care sunt conditiile de editare ale scenariului? Adica trebuie scris intr-un program special pentru a fi primit in concurs sau nu conteaza asta...?

    RăspundețiȘtergere
  4. blogdeprost:

    Nu exista conditii de editare - le-am fi pomenit in regulament. Poti sa scrii scenariul direct in mail daca vrei. Sau intr-un word obisnuit.

    Sigur, o redactare ingrijita si clara constituie un avantaj. Dar tot ce conteaza e ideea.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bag si eu. am trimis mail la ambele adrese... ca na', sa fiu sigur ca imi raspunde cineva... astfel avand sansa sa nu imi raspunda nimeni (va lasati unu' pe altu' sa imi raspundeti) :D ...
    Mersi, si astept un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  6. Se accepta o idee in care sa zicem ca s-ar face un fel de reclama ironica unui produs?

    RăspundețiȘtergere
  7. Andrasi Eduard: da, daca reclama e un pretext pentru a ajunge la o tema universal valabila.

    Daca e doar o parodie dupa o reclama, se cheama spoof si nu prea se incadreaza la scurtmetraje. Poti sa participi insa cu ideea la concursurile de spoof-uri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu este o parodie dupa o reclama existenta, este ideea mea despre cum as face reclama unui anumit gen de produse.

    Se accepta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Andrasi Eduard: Trimite-ne ideea!

    Oricum n-ai nimic de pierdut.
    Numai de castigat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau ca n-am mai avut timp sa editez continutul in structura regizoriala sau scenaristica, dar nu vreau sa mai ratez din nou un concurs pe tema asta fara sa particip. Asadar, as vrea sa adaug si eu "Soarta Umbrei" (e scrisa in 3 parti, link-ul e pus pe categoria corespunzatoare).

    Sper ca modul vizual in care am scris sa fie de ajutor. Daca va fi nevoie de detalii suplimentare de ambianta, mimica, efecte sau orice alta chestie, dati-mi de stire :P

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.