marți, 30 martie 2010

Porumboiu, superlativ



Traim in tara in care toti ne pricepem la fotbal si la filme, deci paralela cliseu pe care o voi face acum n-o sa va enerveze prea tare.

Aseara, formatia lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui, a batut acasa la Timisoara, in 10 oameni. Politist, adjectiv-ul lui Corneliu Porumboiu, filmat in Vaslui, a batut aseara la Gopo acasa, in 6 oameni: Dragos Bucur (rol principal masculin), Corneliu Porumboiu (cel mai bun scenariu), Vlad Ivanov (rol secundar), Maria Panduru (imagine), din nou Corneliu Porumboiu (regie). Cel mai bun film: Corneliu + Adrian Porumboiu (finantatorul filmului, nu doar al clubului). Mi-a ramas in minte replica lui Porumboiu sr. dupa o infrangere in campionat, ca mai bine vinde jucatorii si ii da banii fiului sa faca vreo 4-5 filme. Chiar va rugam.

Din palmaresul GOPO mi-a mai placut scurtmetrajul despre nunta transmisa din State pe web-cam (Nunta lui Oli de Tudor Jurgiu), premiul acordat actritei Luminita Gheorghiu si premiul publicului pentru Amintiri din Epoca de Aur. Nu mi-a placut ca productia lui Mungiu a fost snobata la alte categorii.

Una peste alta, n-au fost surprize. La anul ma astept sa se fluiere la Gopo (si inca nici n-am vazut Eu cand vreau sa fluier, fluier). Intreg palmaresul, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.