luni, 8 martie 2010

Oscar 2010 - Premiantii

Cum pestele mic il inghite pe cel mare


Ei bine daca Avatar a scufundat Titanicul in ce priveste incasarile alltime, asnoapte lumea Pandorei a fost zguduita de minele antipersonal din The Hurt Locker, filmul independent regizat de Kathryn Biggelow care a strans 6 trofee inclusiv valoroasele Best Film si Best Director. Cei care nu au gustat Avatarul ar spune ca s-a facut dreptate, cei care n-au vazut The Hurt Locker vor striga "Hotii", cert e ca din toata treaba asta e un singur mesaj: Academia nu ia intotdeauna partea marilor productii ci recunoaste valoarea filmelor independete si, in plus, americanii sunt extrasensibili la dramele pe subiectul Irak facute bine. Avatar a luat numai 3 statuete, pentru efecte vizuale cum era normal dar si pentru cinematografie si art direction, deci premii tehnice in vreme ce Precious a luat 2 premii artistice: scenariu adaptat si actrita in rol secundar (Mo'Nique).

Rezultate:
1. Cel mai bun actor in rol principal: Jeff Bridges in Crazy Heart
2. Cea mai buna actrita in rol principal: Sandra Bullock in The Blind State
3. Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz in Inglourious Basterds
4. Cea mai buna actrita in rol secundar: Mo'Nique in Precious
5. Cea mai buna animatie: Up
6. Cel mai bun regizor: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
7. Cel mai bun scenariu original: The Hurt Locker
8. Cel mai bun scenariu adaptat: Precious
9. Cel mai bun film strain: El secreto de sus Ojos
10. Cele mai bune efecte vizuale: Avatar!
11. Cea mai buna coloana sonora originala: Up
12. Cele mai bune costume: The Young Victoria
13. Cel mai bun film: The Hurt Locker


14. Cel mai bun cantec originalThe Weary Kind (Crazy Heart)
15. Cel mai bun make-up: Star Trek
16. Cel mai bun sunet: The Hurt Locker [Editing & Mixing]
17. Cel mai bun montaj: The Hurt Locker
18. Cel mai bun documentar: The cove

Contempland rezultatele pot spune ca n-au fost surprize la categoriile de actorie, adica asa cum inclina marea majoritate dintre noi s-a si intamplat. Totusi eu inca nu inteleg cum de a fost asa apreciata Sandra Bullock, mie prestatia dansei din The Blind Side nu mi s-a parut ceva extraordinar. Dar cine's eu? Categoria animatie si efecte speciale era deja adjudecata, la coloana sonora am fost surprins insa la cantec original ma asteptam sa placa foarte mult melodia din Crazy Heart. Cea mai mare supriza in opinia mea a fost la film strain. El Secreto de sus Ojos nu mi s-a parut atat de special incat sa ia un Oscar in fata frisonantului A Prophet si a calculatului Die Weisse Band. La regie am fost iar surprins, ma gandeam ca macar eforturile de 10 ani a lui Cameron sa fie recompensate daca nu si filmul in intregimea lui, dar vad ca organizatorii au vrut sa stabileasca inca o premiera si sa dea un Oscar pentru regie unei femei. Sa fie sanatoasa si sa faca filme cel putin la fel de bune.

La concursul nostru de previziuni avem un singur mare castigator, Emi, care a nimerit 9 categorii din cele 13. Deci el va merge pe spatele nostru la film. Locul doi apartine lui Bloo, Pilgrim si Ciprian cu cate 8 categorii ghicite si cu care in consecinta vom sta de vorba la o cafea cum le-am promis. Andrei Vajna, Ily, Rodica, anda (tu trebuie sa ma contactezi ca n-am mailu tau) si Razvan au nimerit 7 si deci vor primi niste filme de la mine. Discutam asadar. Felicitari tuturor. Aici aveti tabelul cu previziunile voastre pentru confruntare.
Ah era sa uit, compadre iar tre sa-ti dau de baut ca am pierdut pe mana mea, incapatanandu-ma sa astept surprize. Ai bifat 8 categorii, de doua ori mai mult decat mine ;).

17 comentarii:

  1. Ah! :) M-am tot gandit ca Avatar o sa ia cel mai bun film, pentru ca... are cele mai bune efecte speciale. Dar se pare ca in juriul ala cineva a vazut Pocahontas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pff.. ma asteptam ca Hurt Locker sa i-o dea la lorgean lu` Avatar, da` nu ma asteptam sa gandesc americaneste atata de prost. Dar cred ca e de bine, nu?

    Felicitari castigatorului. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. The Hurt Locker nu este film de Oscar. Este foarte bine filmat, are cateva momente reusite, dar nu prea are poveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si daca am vazut si Avatar si The Hurt Locker, dar am vazut si Up sau District 9 ce pot sa mai strig? :)

    Totusi, ma bucur ca a luat Up coloana sonora. Nu ma asteptam, dar e total meritat. Bravo!

    Felicitari castigatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa ma bag si eu in seama,nu sunt fana Avatar, dar The Hurt Locker mi se pare totusi overrated. Si imi pare rau pentru Tarantino. :) Felicitari pentru toata lumea!
    Richie, adresa mea: anda2088@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. eh, asta este. Surprize si pentru mine, pot spune neplacute, insa din motive subiective (nu, nu Avatar mi s-a parut cel mai bun film :)) Dar nicicum The Hurt Locker). Vorba ta, cine suntem noi sa judecam? :)) Si legat de filmele straine, nu te chinui, devine deja un trend ca cele premiate la Cannes sa fie parasutate de la Oscaruri :)
    Si totusi, am o intrebare: cum se poate ca cineva care a luat zmeurica de aur pentru un rol, sa ia oscarul pentru... acelasi rol?! De fapt... se poate, am observat si eu cu ocazia acestei sesiuni de premii.

    RăspundețiȘtergere
  7. @camytzi: zmeurica a luat-o pentru alt rol, ceva bullshit All About Steve, nu pentru rolul din The Blind Side. Ar fi fost epic..fail.

    RăspundețiȘtergere
  8. aseara am vazut si eu The Hurt Locker...daca l-as fi vazut inainte...e trist filmul..adica..ma atins..rar patesc asta ..ma bucur muuult pentru Kathryn Biggelow..

    RăspundețiȘtergere
  9. nici pe mine nu m-a impresionat rolul ei din The Blind Side :(

    RăspundețiȘtergere
  10. a, ok, my bad, am incurcat in mod copilaresc filmele :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ma asteptam ca Biggelow sa ia premiul pentru cel mai bun regizor, ca si o compensatie pentru faptul ca Avatar va castiga Oscarul pentru cel mai bun film, dar se pare ca Hurt a luat totul.

    Pana la urma, e oarecum logic esecul Avatarului. Avatarul surprinde in plan vizual si punct, nu prea mai ai alceva de spus in marea de clisee, si tocmai la categoriile astea a si primit premii.

    Hurt Locker pe de alta parte nu e un film prea grozav nici el, ar fi meritat cu prisosinta Oscarul un District 9, de exemplu, dar stim ca astia nu-s fani SF.

    Sandra chiar mi-a placut in Blind Side, a fost convingatoare in redarea determinarii personajului si per total e un film chiar reusit.

    RăspundețiȘtergere
  12. ma bucur sincer pentru Avatar :))

    RăspundețiȘtergere
  13. as fi vrut Inglorious Basterds sau District 9 sa ia oscarul si vorba lui @de ce? ma bucur si eu sincer pentru Avatar ;). cei mai siguri castigatori erau Christoph Waltz si Up (desi mie mi-ar fi placut Fantastic Mr. Fox) iar la film strain nu au luat favoritii Un Prophete sau Das Weisse Band

    RăspundețiȘtergere
  14. surpriza adevarata a fost cand montrul din cloverfield a luat premiul pt cea mai buna actrita in rol secundar. nu stiam ca e femela, sau ca e adevarat sa fiu sincer

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer , am vazut aseara hurt Locker pe Pro TV . Nu o fi Avatar cine stie ce, dar si asta e extrem de slab . De fapt , in opinia mea, cam toate filmele nominalizate anul asta la Oscar au fost destul de slabe .In schimb ma bucur ca a luat si Sandra Bullock un oscar , dupa o intreaga cariera in care nu a fost nici macar nominalizata la Premiile Academiei.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sandra Bullock - nu, nu, nu .... up in the air - merita un oscar pentru rol secundar feminim ...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce ziceti daca si premiile 3 s-ar da tot la cafea? Ma gandesc ca ar fi mai usor si mai interesant pentru toti. Bine, ar fi problema sa fim liberi toti la aceeasi ora.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.