marți, 21 februarie 2017

Plesh goes to Holywood X

PROBLEMA DE LA PAGINA 5

Ca tot suntem in sezonul festiv al industriei americane de film numit "The Oscars", hai sa ne reamintim cu ce sunt poleite visele aurite de la Holywood. Cristian Plesh reia seria de confesiuni "behind the scenes", direct din LA LA Land (adica Los Angeles).

Pe 21 Octombrie 2013 relatasem in acest mini blog ca in urma dezamagirilor extreme suferite in incercarea de a urca pe scara hollywoodiana, imi schimb tactica si ma concentrez pe scris. Si de atunci...n-am mai zis mare lucru. Mai traiesc au ba? Mi-a iesit schema sau sunt inapoi in Romania cutreierand strazile cu un vis mort in spate?

Pai... hai sa aflam. S-au intamplat anumite lucruri in aceasta lunga perioada de tacere. Anumite detalii care ar fi fost mai interesante au fost deja uitate. Dar in cele ce urmeaza voi incerca pe cat posibil sa rememorez momentele-cheie. Iar cand voi ajunge cu povestea in prezent., voi trage si o concluzie. Deci...la drum!

Ultima data scriam ca eram la a sasea versiunea a acestui scenariu magnific care speram sa ajunga undeva. Pai... pe scurt...nu a ajuns nici unde. 

Unul dintre producatorii AFI s-a retras. Al doilea s-a implicat foarte mult, cel putin la nivel emotional si creativ. Am lucrat si lucrat la scenariu de ne-a sarit mustarul. Chiar pe bune. La un moment dat ne vedeam asa de des ca ne certam din orice lucru. 

Intr-un final am terminat ideea si amandoi eram foarte incantati de ea. Un road movie cu ceva tente de 10 Things I Hate About You si cu female empowerment. What could possibly go wrong? Pai se pare ca ceva nu a mers bine, dar nimeni nu stie ce.

Am incercat sa avem mai multe intalniri cu acest scenariu. Din start, bugetul de productie ar fi cam piperat, undeva de la 10 milioane de dolari in sus. Deci cineva ca mine nu ar avea nici o sansa sa faca filmul. Ideea era sa vindem scenariul si sa ne pornim un nume. 

Din pacate, am avut mai multe intalniri pentru feedback, iar in toate aceste intalniri ni s-a spus ca potentialul este acolo, dar e o problema la inceput. Din nu se stie ce motiv, nu prinde cititorul. Degeaba restul scenariului este interesant, daca nu prinde la inceput. Daca pana la pagina 5 nu ai capturat atentia scenariul va fi aruncat.  Ne-a spus tocmai persoana pe care ne bazam ca ne va pune in contact cu oameni din industrie. Desi i-a placut scenariul, pana nu rezolvam acest inceput n-avem sanse.

Din pacate scenariul a ramas nerezolvat nici pana in ziua de azi... 

To be continued

Cristian Plesh
Film Director
http://www.cristianplesh.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.