marți, 19 aprilie 2016

VIN IMEDIAT! Plecat pe urmele lui Superhombre, în Himalaya.


Astăzi, co-autorul (DOP-ul, cameramanul etc.) SUPERHOMBRE, Mircea Gherase, se va îmbarca pentru un drum de 23 de ore, spre Kathmandu, Nepal. De acolo va ajunge, în câteva zile, în tabăra de bază a muntelui Manaslu. Horia aka SUPERHOMBRE a început să echipeze deja taberele superioare ale muntelui.




Iată și comunicatul oficial:

În noiembrie 2015, au început la Timișoara filmările la documentarul independent SUPERHOMBRE. Pe 19 aprilie 2016, directorul de imagine Mircea Gherase pleacă în Himalaya pentru a-l filma pe alpinistul Horia Colibășanu la peste 5000 de metri altitudine.

În primăvara lui 2016, alpinistul de 39 de ani din Timișoara va încerca să deschidă o rută nouă pe Manaslu (8163 m., Nepal), unul din cele paisprezece vârfuri de peste 8000 de metri ale planetei. În caz de reușită, această performanță echivalează în alpinism cu o medalie olimpică. Colibășanu este la a doua încercare de acest fel. De data aceasta e însoțit de un cameraman: Mircea Gherase va sta alături de Colibășanu mai multe săptămâni în tabăra de bază a muntelui Manaslu și va surprinde pe cameră cele mai importante momente ale expediției.

În premieră pentru România, se vor realiza materiale video la altitudine extremă, filmate profesionist la cea mai înaltă calitate (în format 4K). Cunoscut fotograf, Gherase are și o experiență de peste 20 de ani în alpinism, ceea ce îl va ajuta să se cațere pe urmele lui Colibășanu, chiar mai sus de tabăra de bază (4800 m.).



SUPERHOMBRE este un documentar despre căutarea libertăţii într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia şi colegii săi de coardă, Himalaya este unul dintre ultimele locuri de pe pământ unde mai poţi trăi neprevăzutul, aventura autentică. Lungul drum până la 8000 de metri începe însă cu marșul de zi cu zi  în probabil cel mai plat oraș din România. În afară de Timișoara, documentarul este filmat în munții  Banatului, munții Tatra (Slovacia) și în Nepal.

Producție independentă,  SUPERHOMBRE este realizat de Mircea Gherase și Lucian Mircu. Finalizarea filmului e prevăzută să aibă loc în toamna anului 2017. Co-producător: RomaniaOne

Moment în care ne amintim că aventura noastră cinematografică n-ar fi posibilă fără sprijinul consistent al unor super-parteneri: Haufe Group, Vitas România, Club Sportiv Alternative TM. Partener media: RockFm.

Românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu șapte “optmiari” urcați. Horia Colibășanu se cațără în stil pur alpin, fără șerpași de altitudine și fără oxigen. A stabilit 5 premiere românești, începând cu K2 în 2004, supranumit ‘muntele alpiniștilor’.

Mircea Gherase este fotograf independent din 2006, lector Diafragma 9 și organizator al unui workshop de fotografie in India (2013 – 2015). Lucrările sale au fost publicate în Nature (SUA), National Geographic (Portugalia), Mediafax, Decât o Revistă, Esquire, Financial Times (Anglia).

Namaste la toată lumea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.