luni, 4 ianuarie 2016

Topul topurilor 2015


Bine le mai zice Filip Standavid, întrebat de cele mai bune filme pe 2015 (topul strâns, după datină, de Filmreporter.ro):

'Aferim! nu numai c-a justificat hype-ul, dar poate fi așezat cu ușurință în partea de sus a clasamentului tuturor filmelor care-au rulat în România în 2015. Că ar fi meritat și unele săli în care să se-audă cumsecade e foarte adevărat, dar problema s-a rezolvat – cum altfel? – hodoronc-tronc: am mai închis vreo câteva dintre respectivele săli. Nici un Guvern, tehnocrat sau de politruci, nu are cum să repare ceea ce s-a făcut țăndări, cu voioșie, vreme de 25 de ani. Și, în lipsa unei rețele propriu-zise de distribuție, căruța noastră va rămâne etern înaintea boilor. 2016 se anunță lung și greu și nu cred că știe cineva cum vor ajunge filmele la public – o proiecție la multiplex, în mijlocul zilei, nu se pune.'

Asta ca să începem anul cu un duș rece și o trezire la realitate.

În topul criticilor de film români s-a strecurat și topul Marele Ecran (mulțumim de invitație, Florentina Ciuverca!), la care adaugăm cu întârziere și Anomalisa, The Bone Tomahawk, 7 Chinese Brothers și, pentru cei mai nerușinați avansați dintre noi, The Hateful Eight.

Plus o recomandare de la Cinesseur, care intră la teaserul zilei:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.