sâmbătă, 14 septembrie 2013

Plai-list Casa Filmelor: Ziua Doi

Sambata, in a doua zi de Plai, Casa Filmelor are in program urmatoarele:


- de la ora 13:00 am pregatit impreuna cu Fundatia Cartea Calatoare primul film european accesibilizat pentru nevăzători din România: Lumea e mare iar salvarea se ascunde dupa colt, o coproductie Bulgaria-Germania-Slovenia-Ungaria, 2008. Proiectia a fost realizată special pentru acest festival şi va fi prezentată în premieră la Timişoara. Echipa Cartea Călătoare a parcurs peste 600 de km, venind tocmai de la Focşani ca să pună în scenă filmul. Sperăm să avem cât mai multe persoane nevăzătoare la filmul care le-a fost special pregătit. Ele vor avea intrarea gratuita sambata la Plai impreuna cu 1 insotitor.


- de la ora 16.00 dam drumul selectiei de scurtmetraje “Tineri regizori”: În Acvariu (20’ Tudor Jurgiu, 2013), Proprietara (30’ Vlad Dragomirescu), Monday Morning (13’ Eva Pervolovici), Bad Penny (12’ Andrei Creţulescu), Wedding Duet (17’ Goran Mihailov).



- la 18.30 avem pregatit un portret muzical al Istanbulului: Crossing The Bridge, documentar realizat de Fatih Akin in 2005, in care realizatorul inarmat cu microfoane si camere de filmat bate strazile unui oras care vibreaza de confluente oriental-occidentale.

- la miezul noptii, dupa concerte, va asteptam cu un performance live sub forma unui spatiu sonor si vizual: SCIENCE NIGHT, DJ + VJ act alaturi de Makunouchi Bento.

Cateva recomandari, dupa prima zi de Casa Filmelor:

- veniti cu haine groase ( nu strica nici paturi sau izolire) ca sa puteti ramane si la proiectiile de seara 
- luati-va la voi un buletin, ca sa va putem da casti (care ne izoleaza fonic de restul festivalului)
- inscrieti-va din timp (direct la Casa Filmelor) la atelierele de duminica, pentru ca locurile sunt limitate!

 Multumim celor care ne-au umplut Casa aseara!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.