miercuri, 10 iulie 2013

Caravana TIFF soseste la Timisoara

Preocupati mai mult de compilarea "lecturilor" de vacanta (si parcurgerea lor) eram cat pe ce sa ratam sosirea caravanei TIFF in Timisoara. Noroc ca ne mai atrage cate un fan/cititor fidel atentia ca se intampla ceva in peisajul cinematografic din oras despre care organizatorii nu ne-au informat inca. Tragem cu ochiul la colegii nostri presari, mult mai vizibili decat noi desi, poate, nu la fel de interesati, si propagam mesajul insistent: intre 12-14 iulie Caravana TIFF/Operatiunea KINO ajunge in Piata Unirii urmand a proiecta trei filme de exceptie!

Programul caravanei:

Vineri, 12 iulie - Blancanieves/ Alba ca Zapada(2012), in regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizata a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la inceputul secolului XX. Filmul a fost propunerea oficiala a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain si a castigat zece premii Goya - trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun debut.

Sambata, 13 iulie - Pozitia Copilului (2012). Al treilea lungmetraj regizat de Calin Peter Netzer este o poveste despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste, vorbindu-ne cu umor, dar si cu emotie despre o mama dominatoare si copilul ei adult.

Duminica, 14 iulieLife of an Iron Picker/ Un Episod din Viata unui Culegator de Fier Vechi (regia: Danis Tanovic). O drama emotionanta despre o familie de tigani premiata la Berlin 2013 cu Premiul special al juriului si Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor.

Filmele vor incepe la ora 22:00. Accesul e liber, crantanele si racoritoare de la buticurile din zona.

Cea de-a patra editie a Caravanei TIFF/ Operation Kino va avea loc în perioada iulie-septembrie în 13 oraşe din România: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov, Deva. Urmatoarea oprire va fi Oradea (15-17 iulie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.