marți, 14 februarie 2012

Apel Tres Courts

Probabil cunoasteti deviza lui Godard: "Ia o camera. Filmeaza ceva. Arata cuiva". Motto-ul organizatorilor festivalului Tres Courts e acum un pic altfel: Ai o camera? Ai filmat ceva? Arata-ne si noua!

Asta pentru ca au mai ramas doar trei saptamani pana la termenul-limita (9 martie) de inscriere a creatiilor voastre, sub 3 minute. Evident ca timpul e...foarte scurt pentru a o lua de la zero cu un film (in afara de cazul in care ati avea o idee geniala, simpla -asa cum sunt toate ideile geniale- si va miscati foarte repede). Asa ca apelul acesta se adreseaza celor care au deja niste creatii in sertar (nu mai vechi de 2 ani) pe care nu le-au aratat inca la nimeni. Ceea ce e pacat. Pentru a sterge opera voastra de praf, va da cateva argumente si Ingrid Diac, secretarul cultural al Institutului Francez din Timisoara:

"Este o ocazie de neratat pentru cei care se exprima bine, pe scurt, in format video. Participarea fiind gratuita, este cu atat mai important sa nu rateze ocazia de a afla ce parere au romanii despre filmele lor, si, de ce nu, de a castiga! Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru 3 premii: al juriului, al publicului si al Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF). Premiile juriului si al publicului constau din trofee, smartphone-uri oferite de Orange si de un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro, este insotit de o diploma si va fi acordat celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele: drepturile omului, pace si democratie, diversitate lingvistica si culturala, dezvoltare solidara si durabila, educatie si formare. Dar cel mai mare castig al filmelor selectionate va fi vizibilitatea! Acestea vor fi vazute de peste 6000 de oameni, din peste 25 de orase din Romania (unele care nici nu au cinematograf!)"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.