miercuri, 10 august 2011

Nae Caranfil ii "aresteaza" pe Vera Farmiga si Mark Strong

Unul din cei mai dragi regizori romani, Nae Caranfil, isi pregateste debutul in limba engleza cu filmul Closer to the Moon. Pentru asta si-a rezervat doi din cei mai talentati si in forma actori "de personaj": Vera Farmiga (Up in the Air, Source Code, Henry's Crime) si Mark Strong (raul din Sherlock Holmes si Robin Hood, mafiotul in Rocknrolla). Subiectul filmului il constituie un heist bancar petrecut in vremea comunismului. Strong va fi Max Rosenthal, un evreu fost investigator-sef la Politia capitalei iar Vera, fosta sa iubita. Rosenthal si inca 3 acoliti sparg o banca in miezul zilei asigurand trecatorii ca filmeaza un film. Dupa ce sunt prinsi si condamnati la moarte autorii sunt obligati sa repete jaful pentru un film de propaganda comunist. Filmul e produs de Michael Fitzgerald (The Three Burials of Melquiades Estrada). Sa vedem cum trece domnu Caranfil testu de limba.

later edit (Lucian): Doua mici adagii la stirea ta de senzatie: Caranfil a mai dat test de limba (in franceza, cu Dolce far niente). Iar povestea din film a mai fost spusa in cinematograful romanesc, de Alexandru Solomon in Marele Jaf Comunist (2004).

4 comentarii:

  1. Mersi de completari colega. Marele Jaf Comunist avea o anume rezonanta in mintea mea dar nu stiam de unde sa-l apuc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Caranfil FTW. Vera are un farmec aparte, dar Mark Strong nu ma misca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi aminteste de Andy Garcia.. E si ceva asemanare fizica.

    RăspundețiȘtergere
  4. :O cuum? nu ma pot abtine de la asta; trebuie sa comentez! Mark Strong e genial si irezistibil in Rock'n'Rolla, sa nu mai zic de Body of Lies!!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.